De Rendierenloop
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

Hoofdmenu

Voetbalquiz wederom gewonnen door koningskoppel

 

Arnout Verzijl en Rob Kathmann hebben vrijdagavond de negende editie van de voetbalquiz van Voorschoten '97 gewonnen.

 

 

Arnout en Rob wisten in een kolkende kantine alle concurrentie voor te blijven en prolongeerden daarmee hun titel. Het zilver ging naar Remco Dubbeling en Kasper Koel, terwijl Paul Westra en Herman Wiegeraad op de derde plaats eindigden. 

 

 

In totaal deed een recordaantal van 82 koppels mee. Eerst werd Zaterdag 5 speler Rypke Bakker gehuldigd,  die vorige week de nationale voetbalquiz won. Vervolgens werd het clublied door alle deelnemers uit volle borst gezongen, waarna de quiz van start ging.

 

https://youtu.be/POkBGDlOAXk

 

Veel mensen wisten wie de penningmeester van Voorschoten '97 is (Arthur Pinkse) en scoorden goed op de vraag over de club van dorpsgenoot Matthijs Westra (ADO Den Haag).

 

 

 

Lastig was de vraag over de laatste profclub van A1 trainer Winston Faerber (FC Den Bosch) en over Taurus, dat bij Zondag 1 in de competitie speelt (antwoord: club komt uit Delft). Veel punten werden behaald bij het zien van foto’s van Mart du Pré, Rinus v.d. Burg en Jan Buist.

 

 

Dat het voetbal in Nederland ooit begon op Instituut Noorthey, wisten de vaste bezoekers van onze website makkelijk te reproduceren. De 82 koppels wisten gemiddeld 43 van de 60 vragen goed te beantwoorden, waarbij over de drie rondes van elk twintig vragen als volgt werd gescoord: 13,5 goed (1e ronde), 15 goed (2e ronde), 14,5 goed (3e ronde).

 

 

Het onderdeel ‘petje-op-petje-af’ werd glorieus gewonnen door Alexander Reijnierse. Hij beantwoordde een reeks pittige vragen over het voetbal in Portugal foutloos en won daarmee een uniek shirt van het nationale elftal.

 

 

De Club van 100 van Voorschoten '97 voorzag alle deelnemers gedurende de hele avond van gezonde hapjes. Deze geste van dit belangrijke steunorgaan gaf de avond extra glans. De organisatie kijkt terug op een uitermate geslaagde avond. Er komt dan ook zeker een 10e editie op vrijdagavond 4 januari 2019!

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

(Hans Douw)

 

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.