Circuittraining
Algemene Ledenvergadering
Circuittraining
Sportblessurespreekuur

Hoofdmenu

Van de bestuurstafel

v97 van de bestuurskamerLief en leed

 

Met de informatieavond over de hardloopbaan net achter ons gelaten en alweer vooruit kijkend naar de Algemene Ledenvergadering van dinsdag aanstaande deze weken maar eens even geen bericht over lopende en actuele zaken.

Laten we deze dagen stil staan bij het delen van lief en leed.

 

De vereniging is met zoveel leden eigenlijk een groot bedrijf; als je iedereen meetelt die op de een of andere wijze betrokken is bij de voetbal en de atletiek, dan heb je het al gauw over elke weekend een paar duizend mensen in Voorschoten en omgeving. Tegelijk is het met al die spelers, (groot-) ouders en vrijwilligers ook een groot familiebedrijf. In al die families worden lief en leed met elkaar gedeeld.

 

Het bestuur probeert aandacht te hebben bij verdrietige zaken als ziekbed en overlijden van (partners van) leden en rekent voor dit soort zaken ook op het meeleven van iedereen die een relatie heeft met de betrokkenen. Het bestuur had en heeft aandacht voor bestuurslid Rob Ferguson (eerste chemokuur achter de rug), het overlijden van mw Helder (Loek) en het ziekbed van mw Kraan (Theo). Het lijstje is helaas niet compleet …

 

De afgelopen week zijn we opnieuw hard geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Mitchell Scholtes, nog maar 24 jaar oud, clubman van Voorschoten '97, fan van Feyenoord in hart en nieren, trainer van meidenteams, aan het begin van een leven waarin sport een belangrijk deel zou gaan uitmaken, zomaar weggevallen, zomaar uit het leven gerukt. Om in wedstrijdtermen te blijven, een onsportieve wedstrijd en een oneerlijke uitslag.

 

En dan zie je de ware clubliefde van iedereen. Heel veel verdriet, maar ook heel veel schouders om op te huilen en warme armen om de schouders. Mooie bijeenkomsten in het clubgebouw en indrukwekkende stille minuten op de velden. En een geweldig afscheid vandaag, met de Feyenoord spelersbus voor de familie en met erehagen van de meidenteams. Een droevig afscheid van een trouw clublid en goede jeugdtrainer.

 

 

Het bestuur leeft mee met de familie en wenst hun veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

We denken ook aan de meidenteams die nu verder moeten in hun verdriet over de weggevallen trainer en begeleider. Meiden zet ‘m op, uit naam van Mitchell! 

 

Het gewone clubwerk gaat door, maar zoals gezegd, nu maar even niet teveel aandacht aan geven. De club, de familie, met elkaar even in de automatische stand. Na vandaag zien we wel weer. 

 

Peter Dubbeling

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.