Circuittraining
Sportblessurespreekuur
Circuittraining
De Rendierenloop

Hoofdmenu

In memoriam

 

 

Tot onze grote schok en tot enorm verdriet hebben we gisteren gehoord dat Mitchell Scholtes, een echt kind van de club, op veel te vroege leeftijd en volkomen onverwacht is overleden. Hij is 24 jaar geworden. Zijn dood is onbevattelijk. We leven mee met zijn ouders, zijn zussen en met iedereen die in Mitchell een goede vriend, een (voetbal)maat of een familielid verliest.

 

 

Mitchell is als jonge voetballer al begonnen aan zijn Voorschoten '97-carriere. In zijn jeugdjaren trad hij aan in de selectie. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en dat leidde ertoe dat hij bij zijn grote liefde Feyenoord stage heeft mogen lopen. Helaas liet zijn knie hem al vroeg in de steek. Hij heeft het voetballen daarom aan de wilgen moeten hangen.

 

Maar daarmee kwam gelukkig geen einde aan zijn betrokkenheid bij de club. Aanvankelijk ging hij training geven aan het team van zijn zus Macy. Dat was het begin van zijn langdurig, enthousiast en intensief aandeel in de meidenafdeling van de club. Mitchell heeft de afgelopen tijd veel van de meidenteams getraind en gecoacht. Dit seizoen was hij actief bij de MO15-2. Hij deed dit met grote betrokkenheid, had een band met elk van de meiden en oog voor degenen die een extra steuntje in de rug nodig hadden. De meiden waren dan ook erg op hem gesteld. Mitchell zette zichzelf niet in de schijnwerpers: zonder zich nadrukkelijk uit te spreken of luidkeels te laten horen, was hij een betrouwbare rots in de teams die hij coachte en trainde. Zijn teams eindigden veelal in de top 3 van de competities. Hij kon er enorm van genieten als ze de tegenstander wisten “weg te spelen”. Eén van de mooiste successen van Mitchell was het kampioenschap van zijn ME1 enkele jaren terug. Wat was hij trots op z’n meiden!

 

 

Mitchell had, zoals al gezegd, ook buiten V97 een grote liefde: zijn Feyenoord hart-en-ziel hebben een intens afgelopen jaar beleefd. Hij was bij elke wedstrijd in de Kuip, hij was erbij in het Excelsiorstadion toen het nét niet lukte en natuurlijk was hij er ook een week later bij, toen het wél lukte. En op de Coolsingel, een dag later. Maar…Feyenoord was niet het enige team dat hij vorig seizoen heeft toegejuicht: hij was ook enorm betrokken bij het nationale vrouwenvoetbal. En daarom stond hij afgelopen zomer ook te springen bij de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen, die kampioen werden op het EK. Liverpool kon eveneens op zijn steun rekenen en was hem afgelopen jaar een reis waard. Fijn om Mitchell zo te kunnen onthouden: als een jongen die heeft gevierd, genoten, geléefd!

 

 

We gedenken Mitchell binnen de vereniging op velerlei manieren. De betrokken meiden doen dat met elkaar en hun ouders en a.s. weekend nemen alle thuisspelende teams een minuut stilte in acht. In de bestuurskamer kan vanaf morgen een condoleanceregister worden getekend. 

 

We zullen je missen Mitchell.

 

Peter van Noort (jeugdvoorzitter), Jacco Scholts, Tonnie van Genugten (meidencoördinatie)

 

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.