Circuittraining
info-avond Paulides
Sportblessurespreekuur
5de clubcircuit 2017

Hoofdmenu

Harry Verrips is overleden

 

Deze week bereikte ons het droeve nieuws dat Harry Verrips op 83-jarige leeftijd is overleden. Harry werd kort na de Tweede Wereldoorlog lid van Rouwkoop, speelde lange tijd in het eerste elftal en vervulde tal van functies binnen het Voorschotense voetbal.

Harry Verrips werd op 23 december 1933 in Voorschoten geboren. Via de Leidseweg en de Tulpstraat belandde het gezin Verrips in de Koningin Wilhelminalaan, die toen nog Duivenvoordestraat heette. Het was eind jaren’30, Harry’s ouderlijke huis wist zich op dat moment vrijwel alleen omgeven door weilanden. Alleen de School met Bijbel (waar nu de bibliotheek is gevestigd) en de notariswoning aan de overkant stonden in de nabije omgeving, zodat Harry en zijn broer Karel volop de ruimte hadden om zich de beginselen van het voetbalspel eigen te maken. Ondanks die ruimte sneuvelde nog weleens een ruit in het schoolgebouw, wat curieus was, omdat de vader van Harry het dienstdoende schoolhoofd was.

Toen de oorlog verstreken was en Rouwkoop een zaterdagtak oprichtte, werd Harry lid van de neutrale voetbalvereniging. Hij speelde in de A1 en belandde daarna in het hoogste zaterdagelftal. Als linksbenige verdediger bezat Harry een voor een achterhoedespeler bovengemiddelde techniek. Spelend als linksback passeerde hij regelmatig zijn opponenten, om moeilijke situaties vervolgens voetballend op te lossen.  Daarmee leverde hij een belangrijke bijdrage aan de successen van zijn team, want Rouwkoop Zaterdag grossierde in de jaren ‘50 in titels en promoties.

Na zijn loopbaan in de selectie speelde hij in de lagere senioren en maakte hij zich lange periode verdienstelijk als vrijwilliger. Eerst geschiedde dit bij Randstad Sport (zoals Rouwkoop vanaf 20 juni 1969 ging heten), later zette hij dit voort bij SV Voorschoten. Harry was bestuurslid, zat in de elftalcommissie en was als oud speler van het eerste elftal altijd een prominent lid van de vereniging.

In zijn werkzame leven was Harry actief als onderwijzer, waarmee hij het pad volgde van veel van zijn familieleden. Het laatste half jaar werd Harry geconfronteerd met een afnemende gezondheid. Afgelopen zaterdag, op 30 september, overleed Hartger Wouter (Harry) Verrips in Leiden.

Wij wensen alle familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

(Hans Douw)

 

 

 

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.