De Rendierenloop
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

Hoofdmenu

Van het wedstrijdsecretariaat ...

Het wedstrijdsecretariaat van Voorschoten¬†'97 bestaat uit Cor van Ipenburg (zaterdagsenioren), Martin Witsmeer (zondagsenioren), Leo van Grol (ABCM) en Tonnie van Genugten (DEF). Deze wedstrijdsecretarissen zijn het aanspreekpunt voor de KNVB en voor de teams over beker- en competitiewedstrijden. Zodra de KNVB een wedstrijddag inplant, kijkt het wedstrijdsecretariaat naar die planning. Belangrijkste vraag bij Voorschoten¬†'97 is dan: gaat het passen? Het is een uitdaging om elke zaterdag de wedstrijden goed te plannen voor 84 (!) teams. Uiteraard speelt de helft maar thuis op een gemiddelde zaterdag, maar ook voor 42 teams hebben wij niet voldoende velden. Dus…. kunnen de E’tjes geen penalty’s nemen na hun wedstrijden omdat ze snel van het veld moeten, hebben teams nauwelijks mogelijkheid om voor een wedstrijd ergens warm te lopen en zijn de kleedkamers overvol. En dan nog past het niet: de afgelopen twee jaar hebben de meeste jeugdteams af en toe een wedstrijd op zondag gespeeld.

 

De organisatie daarvan heeft de nodige voeten in aarde: niet elke tegenstander mogen we uitnodigen (alleen zondagverenigingen), niet elke tegenstander is er blij mee en het vinden van een schone kleedkamer en een scheidsrechter is ook best een uitdaging. Maar….aan de andere kant worden de zondagwedstrijden wel positief gewaardeerd door eigen teams. Er is meer tijd, wedstrijden starten vaak wat later (wordt gewaardeerd bij ouders van de jonge jeugd die op zaterdag vaak al om 8.30 uur aftrappen), de sfeer is gemoedelijk en er komt meer publiek. Omdat de KNVB deze vorm van “ weekendvoetbal” ook waardeert, gaan zij het komende jaar extra ondersteunen bij de planning ervan. Het bestuur van de club heeft, nadat in kaart was gebracht hoezeer de wedstrijdplanning op zaterdag onder druk stond, bovendien ook de zaterdagsenioren gevraagd hun steentje gaan bijdragen aan het verlichten van de volle zaterdagen en die stemden daarmee in. Ook deze teams gaan dus komend seizoen een (paar) keer spelen op zondag of vrijdag. Dat is super, want de seniorenwedstrijden nemen natuurlijk veel tijd en hele velden in beslag.

 

Andere spannende veranderingen waarmee het wedstrijdsecretariaat samen met de leden bezig is: het digitale wedstrijdformulier en de nieuwe spelvormen voor de jeugd. De JO8 en JO9 zijn begonnen op kwartveldjes 6 tegen 6 te spelen en vanaf volgend jaar doet ook de JO10 dat en gaan de JO11 en JO12 ook over op een nieuwe spelvorm: 8 tegen 8 op half veld.

 

Er gebeurt dus veel! Als er vanuit teams behoefte is aan toelichting, dan kunnen ze ons altijd benaderen!

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.