Inschrijven avondvierdaagse
Inschrijven avondvierdaagse
Avondvierdaagse
Avondvierdaagse

Hoofdmenu

In memoriam

 

De afgelopen periode bereikten ons de droeve berichten dat Arie Moerkerk (77) en Hans Meijerink (71) zijn overleden. Arie speelde 36 jaar voor SVLV, terwijl Hans zijn sporen verdiende bij Randstad Sport.

 

Arie Moerkerk werd op 5 augustus 1939 in Voorschoten geboren. Hij werd op 12-jarige leeftijd lid van SVLV, nadat hij een maand daarvan had wakker gelegen. ‘Ik wilde zo graag lid worden, dat ik niet kon wachten tot het zo ver was.’ Arie doorliep de junioren, speelde vier jaar in het eerste, maar voetbalde het grootste deel van zijn loopbaan met kameraden in de overige senioren. Het vriendenteam begon als het tweede, zakte langzamerhand af, om als het 16e te eindigen. Arie speelde doorgaans als rechtshalf en moest op 48-jarige leeftijd stoppen vanwege heupslijtage. Met zijn ‘Moerkerks Plantenparadijs’ werd hij een begrip in Voorschoten en was hij lange tijd sponsor van SVLV en Voorschoten '97. Arie was niet alleen voetballer, maar ook een fanatiek schaatser. Zo deed hij mee aan de barre Elfstedentocht van 1963, waarbij het zo hard vroor (-18 graden) dat slechts 126 van de 9.862 rijders de tocht volbrachten. Arie redde het tot Harlingen, maar werd daar door de organisatie van het ijs gehaald. Het werd te gevaarlijk. Arie Moerkerk overleed op 30 maart jl.

 

Hans Meijerink werd op 14 juni 1945 geboren, een maand na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Hij was in de jaren ’70 aanvoerder en spelverdeler van het eerste zaterdagelftal van Randstad Sport, waarmee hij  veel successen behaalde. Hans was trouw supporter van Voorschoten '97 en bezocht jarenlang alle thuis- en uitwedstrijden van het eerste zaterdagelftal. Naast Voorschoten '97 had Hans nog een andere grote voetballiefde: Feyenoord. Als supporter van de club uit Zuid kwam hij op jonge leeftijd al in de Kuip en was hij iedere keer weer onder de indruk van de imposante sfeer die daar hing. In zijn jarenlange supportersloopbaan maakte hij vele hoogtepunten mee. Zo was hij live getuige van het debuut van Coen Moulijn (op 18 september 1955 tegen MVV), zag hij Henk Schouten 9 keer scoren tegen De Volewijckers en zat hij op de tribune toen Feyenoord van Internazionale won in de Europacup. Hans was een beminnelijk persoon die goed kon relativeren, maar als het gesprek over Feyenoord ging werd hij bevangen door een diepgewortelde en aanstekelijke felheid. Hans kwakkelde al een tijd met zijn gezondheid en overleed afgelopen woensdag (19 april).

 

Wij wensen alle familie en vrienden van Arie en Hans heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

(Hans Douw)

 

 

© 2017-2018 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.