Inschrijven avondvierdaagse
Inschrijven avondvierdaagse
Avondvierdaagse
Avondvierdaagse

Hoofdmenu

Excelsior wint internationale Paastoernooi

 

Foto's: Jan Schouten

 

Het D-toernooi van Voorschoten '97 is gewonnen door Excelsior uit Rotterdam. Het Onder 12 team van de profclub uit Kralingen was in de finale met 3-1 te sterk voor de Belgische topclub Anderlecht. Het brons ging zeer verdienstelijk naar Voorschoten '97, terwijl Willem II beslag legde op de 4e  plaats. Aan het toernooi deden zeven profclubs uit Nederland mee en vier uit Belgie, plus het organiserende Voorschoten '97.

 

 

Om klokslag 10.30 uur begonnen 12 clubs op een vernieuwd Sportpark Adegeest aan het jaarlijkse D-toernooi. Anderlecht, Excelsior en Voorschoten '97 wisten hun poule te winnen, terwijl Willem II zich als beste nr 2 ook voor de halve finale plaatste. Ook dit jaar bleek het niveau van de deelnemende ploegen hoog te zijn. Niet alleen in aanvallend opzicht, maar vooral ook in de defensie bewezen de jonge talenten tot de top van Nederland en Belgie te behoren. Het tempo lag hoog, waardoor het talrijk opgekomen publiek getrakteerd werd op schitterend jeugdvoetbal.

 

 

De halve finale tussen Voorschoten en Excelsior werd beslist door een vroege goal van de Rotterdammers (0-1). In de andere halve eindstrijd  wist Anderlecht uit Brussel het verassende Willem II met 2-0 te verslaan. De finale liet een aanvallend ingesteld Anderlecht zien, maar Excelsior Rotterdam had niet alleen een ijzersterke verdediging, maar was bovendien zeer effectief in de counter. Zo ging de zege geheel verdiend naar SBV Excelsior, de samenwerkingspartner van Voorschoten '97.

 

 

Topscorer werd Niels Eggens van FC Groningen met 4 doelpunten. Beste keeper werd Matthieu Luka Epolo van Anderlecht, terwijl de prestigieuze titel van beste speler werd toegekend aan Nathan Lansman van Excelsior. De prijzen werden uitgereikt door voorzitter Ton van Emmerik, die alle ploegen persoonlijk feliciteerde met hun prestaties en met hun sportieve deelname. 

 

 

De collecte voor het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF) bracht € 641,- op, met dank aan Patricia Hocker, die in haar eentje de hele collecte voor haar rekening nam! De organisatie kijkt met veel genoegen terug op deze zeer druk bezochte editie. Ondanks de sombere weersverwachtingen vooraf, bleef het de hele dag droog en was het genieten voor zowel de deelnemers als het publiek. 

 (Hans Douw)

 

De volledige uitslag:

1 SBV Excelsior

2 RSC Anderlecht

3 Voorschoten '97

4 Willem II

5 SC Heerenveen

6 FC Groningen

7 ADO Den Haag

8 Club Brugge

9 PEC Zwolle

10 AA Gent

11 NAC Breda

12 SK Lokeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017-2018 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.