Inschrijven avondvierdaagse
Inschrijven avondvierdaagse
Avondvierdaagse
Avondvierdaagse

Hoofdmenu

Van de Bestuurstafel

 

Bestuur onderzoekt veldbezetting op zaterdag.

 

v97 van de bestuurskamer

De veldbezetting op zaterdag staat al een tijdje onder druk. Gemiddeld over enkele jaren komt er een seniorenteam bij. Dat betekent meer claims op het spelen op een heel veld. Het aantal jeugdteams en vooral meidenteams neemt nog steeds toe. De nieuwe spelvormen voor de jeugd zorgen gelukkig voor een meer efficiƫnte veldindeling en -bezetting.

 

Het voetbal op de zaterdag staat voor een uitdaging. Een pijnlijke ledenstop overwegen we (nog) niet. Spelers die alleen op zaterdag wensen te voetballen brengt ons steeds meer in de problemen. Het bestuur wil op zoek naar oplossingen. Een optie is om de vereniging vooral een vereniging voor Voorschotenaren te laten zijn. Onze uitdaging is immers al groot zat.

 

 

In de ALV van mei wil het bestuur ook de haalbaarheid van het realiseren van een 300 meter baan aan de leden voorleggen. Voor wat betreft de veldbezetting wordt de veldindeling op de zaterdag dan nog een stukje uitdagender. We moeten op zoek naar slimme oplossingen. We zijn dit seizoen al begonnen met het op zondag laten spelen van enkele wedstrijden van de jeugd. We willen nu ook de mogelijkheden met de seniorenteams onderzoeken.

 

Cor weet altijd wel met creatieve oplossingen de wedstrijden weer gespeeld te krijgen. Door de wedstrijden direct na elkaar te laten beginnen spelen we al jaren een extra speelronde op alle velden. Maar we zitten wel aan onze taks … Eigenlijk willen we terug naar de normale comfortabele veldbezetting met overgangstijden tussen de wedstrijden. Eigenlijk hadden we al veel eerder moeten ingrijpen met een toename van teams op zaterdag. Eigenlijk …

 

Een werkgroep heeft diverse mogelijke oplossingen aangedragen om binnen enkele jaren weer een comfortabele veldbezetting te krijgen. Voor de komende jaren moeten we meer gebruik maken van creatieve oplossingen. Zoals gezegd, de jeugd draagt al haar steentje bij. Voor andere oplossingen rekenen we op de senioren. Voor sommige oplossingen hebben we de KNVB nodig. Enkele van die mogelijke oplossingen zijn:

 

 • KNVB denkt na over weekendvoetbal (i.p.v. zaterdag of zondagvoetbal)
 • KNVB is gevraagd het seizoen ‘langer’ te maken (meer speelweekeinden per jaar)
 • KNVB heeft geopperd op zaterdag langer door te spelen (bijvoorbeeld tot 20 uur)
 • Nieuwe seniorenteams (lagere A elftallen) gaan in principe naar de zondagcompetitie
 • Huidige zaterdag seniorenteams stappen over naar de zondag competitie
 • Nieuwe senior leden worden uitgenodigd om op zondag te komen voetballen
 • Seniorenteams hebben tenminste 16, bij voorkeur 18 spelers per team
 • Kleine seniorenteams worden samengevoegd
 • Enkele zaterdag seniorenteams spelen hun wedstrijd af en toe op zondag
 • Wedstrijden van de senioren wijken incidenteel uit naar de vrijdagavond
 • Veteranen kiezen voor alleen trainen door de weeks (zijn alleen recreatief bezig)
 • Senioren/veteranen kiezen voor de 7x7 voetbalcompetitie op de vrijdagavond
 • Wie heeft er nog een goed idee?


We zijn benieuwd wat deze uitvraag oplevert. Want 1 ding is duidelijk: we hebben al een tijdje een flinke uitdaging. Het bestuur vraagt ieders medewerking om oplossingen bespreekbaar te maken. In mei willen we in beeld hebben hoe we voor het volgende seizoen het wedstrijdprogramma op de zaterdag wat meer lucht kunnen geven.

 

Sportieve groet, Peter Dubbeling

© 2017-2018 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.