Blessurespreekuur
Algemene Ledenvergadering
Blessurespreekuur
Rendierenloop

Rabobank

Hoofdmenu

De MO19-1 maakt een mooie start

De meiden van de MO19-1 maakten in hun MO17-1 seizoen vooral in het voorjaar (tot aan Corona)  al een supergoede reeks met 16 doelpunten voor en maar 2 tegen! In de onderlinge oefenwedstrijd tegen Vrouwen 1 werd met een gelijkspel al duidelijk dat deze meiden steeds beter worden en de lat steeds wat hoger leggen.

 

IMG-20200906-WA0004                                                                                                                                                                               De meiden van MO19-1 in actie

 

De seizoensstart tegen Hoofdklasser ’s Gravenzande zou een pittige worden aldus coach Jacco, die zich zorgen maakte om de gedrevenheid van zijn meiden tijdens de warming-up, die duidelijk niet best was. Na de meiden op scherp gezet te hebben, kwam gelukkig toch weer die passie boven en startte de meiden wedstrijd meteen fel, onder leiding van scheidsrechter Anke (die zelf in VR 7x7 speelt). Na 10 minuten had het al 6-0 kunnen staan, maar de “brillenstand” verklapt dat dit nog niet gelukt is. Toch komt het team op stoom en mag Zoë aanleggen voor de pingel en schiet beheerst de 1-0 in. Clara weet vervolgens prachtig de 2 en 3-0 op het bord te zetten, waarna Saffira met een mooi intikkertje daar meteen 4-0 van maakt.

 

Na de limonade wordt het team nog sterker en komt de tegenstander er nog nauwelijks aan te pas. Ook Gwen komt nu op stoom en samen met Clara en Luna weten hun er nog 7 te scoren! De rechtsvoor van ’s Gravenzande die er duidelijk bovenuit stak, wist het leed nog te verzachten door er schitterend 11-1 van te maken. Het mocht de pret van onze meiden niet drukken met zo’n uitslag.

 

IMG-20200906-WA0007

 

Dan volgt de wedstrijd tegen Lyra die nu gedeeld 2e staat met een 8-3 overwinning, dus de meiden weten dat ze weer aan de bak moeten. Onze meiden staan veel op de helft van de tegenstander, maar het is nog lastig om hun laatste vrouw, die ook echt het postuur van een vrouw had, te passeren. Toch weet Renee 2x het net te raken; 1x van afstand en 1x na een fraaie dribbel door hun defensie! Ook Saffira weet door hun verdediging te sneaken en scoort de 0-3. De scheidsrechter geeft ons dan nog, vrij makelijk, een pingel voor rust, die Zoë weer mag nemen en beheerst inschiet. Met 0-4 gaan we naar de limonade.

 

IMG-20200906-WA0002

In de kleedkamer blijkt dat er op het veld flink gescholden wordt en de scheids hier blijkbaar niet veel aan wil doen. Hij laat overtredingen voor wat het is en de sfeer wordt wat grimmiger. Zonde, want het is opzich best een leuke wedstrijd om te zien met leuk voetbal van beide teams. Ook Lyra komt in de 2e helft wat meer op stoom, maar wordt niet echt heel gevaarlijk voor onze goalie Dewi, die nog wel een paar leuke saves maakte! Saffira weet een aantal keer door te breken op een dieptebal, maar mist telkens net het doel. In een volgende poging is ze er klaar mee en ramt de bevrijdende 0-5 erin. In de slot seconde geeft de scheids wederom een erg makkelijke pingel. Nu voor Lyra en deze werd prima ingeschoten en bepaalde de eindstand op 1-5.

 

IMG-20200906-WA0008

 

Een zeer fraaie seizoensstart met, voor de oplettende lezers, wederom 16 doelpunten voor en maar 2 tegen……. Komende zaterdag om 17.15 willen de meiden heel graag de volgende 3 punten binnen halen en met 9 punten doorgaan in de beker. Komen jullie ze aanmoedigen?

 

JS

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.