Spaar mee voor onze club!

Spaar mee voor onze club!

Hoofdmenu

Jo-o13-1 speelde Haring en Wittebroodtoernooi

De jo-o13-1 heeft ook dit jaar weer meegedaan aan het Haring en Wittebroodtoernooi bij DoCos. Dit toernooi wordt traditiegetrouw gespeeld op de zondag voor 3 oktober in de Mors. Ondanks de regen die iedereen parten speelde werd het toch een prima voetbaldag.

 

De organisatie van DoCoS i.s.m. de 3 oktobervereniging was heel goed. Het grasveld 1 werd afgelast maar er werd ook heel snel geschakeld naar een ander tijdsschema om alle wedstrijden op de 2 andere

kunstgrasvelden af te werken. De eerste wedstrijd was tegen thuisploeg DoCos. Een dag eerder was er nog met 0-5 gewonnen, maar nu wonnen de Roodwitten met 2-0. Ook de tweede wedstrijd werd een nederlaag tegen Wilhelmus, 2-0. De derde wedstrijd was tegen FC Utrecht dat er al twee dik gewonnen had. Nu werd er weer een resultaat gehaald. 0-0 werd het met in de laatste minuut nog een levensgevaarlijke vrije trap van Douwe en rebound van Owen. Jammer genoeg geen goal. Een hele goede pot met een super gesloten verdediging onder leiding van Otto en keeper Teun.

 

Na de lunch met haring werd er twee keer gewonnen met 1-0. Van eerst Excelsior Rotterdam uit Kralingen. Sylvan scoorde na een mooie combinatie van Olivier en Robin. Tegen RCL, de laatste poulewedstrijd, maakte Daan de winnende goal op aangeven van Joris. En zo werd Voorschoten derde in de poule met Wilhelmus en FC Utrecht als nummers 2 en 1. 

 

Er moest nog een duel worden gespeeld om de vijfde en zesde plaats tegen de nummer drie uit de andere poule. Dat was UFA een school ala Leonardo uit Nieuw-Vennep. Deze wedstrijd werd 0-0 waarop Voorschoten de penalty's beter nam. Florian schoot de beslissende koel raak en zo behaalde Voorschoten de 5e plaats in een sterk deelnemersveld.

 

Uiteindelijk werd Sparta 1e door in de finale FC Utrecht met 1-0 te verslaan. Wilhelmus werd derde door na strafschoppen van UVS te winnen. Al met al een heel goed georganiseerde voetbalmiddag. Met het bewijs dat er best muziek zit in de jeugdafdeling van Voorschoten '97. Natuurlijk zijn (prof)clubs beter, maar met een beetje inzet en geluk werd het altijd een spannende wedstrijd. Wat ook zeker niet onvermeld mag blijven is dat Voorschoten ook beslag legde op de fairplaycup. Dus de trainers kwamen ook nog met een grote beker thuis!

 

Eindstand: 

1 Sparta

2 FC Utrecht

3 Wilhelmus

4 UVS

5 Voorschoten '97

6 UFA

7 HVV Quick

8 RCL

9 Foreholte

10 Excelsior

11 DoCoS

12 ASC

 

PvP

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.