Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette
Marathonestafette

Spaar mee voor onze club!

Spaar mee voor onze club!

Hoofdmenu

Bericht over het circuit: leeftijden, tijden en opzet

  

Er wordt druk gewerkt aan de voorbereiding van het volgende seizoen. Heel belangrijk daarbij is de training voor alle niet-selectieteams uit de leeftijd O6 tot en met O12. Afgelopen jaar zijn we met een herziene variant van het circuit gestart op woensdagmiddag en dat is niet alleen bij ons heel goed gevallen, maar heeft ook de aandacht van de KNVB getrokken. Zij zijn ervan onder de indruk dat Voorschoten '97 erin slaagt om onder begeleiding van drie ervaren en bekwame hoofdopleiders (Marcel de Hoogt, Djiri Michel en Richard van Middelkoop) scholieren van het Leonardo en stagiaires van het mbo op te leiden tot pupillentrainer met goed voorbereide spelvormen voor de jonge jeugd, conform de opleidingsrichtlijnen van de KNVB. Komend jaar gaat de circuittraining voor de KNVB dan ook een pilot zijn voor jeugdopleidingen. We verwachten alle teams dan ook in het circuit. Hieronder volgt informatie over leeftijden, tijden en opzet.

 

13.30-14.30: O6, O7, O8 (er is dus geen mini-league meer op zondag)

14.30-15.30: O9, O10

15.30-16.30: O11, O12

 

De eerste circuittraining start op 4 september, de eerste woensdag na de schoolvakantie. Omdat de stagiaires dan nog niet voorbereid zijn, zal dit nog in toernooivorm zijn.

 

Aparte teamtrainingen zullen in die week nog niet kunnen starten; het trainingsschema voor deze leeftijd wordt pas in de loop van september voorbereid (dit vooral omdat er vaak nog niet aan het begin van het seizoen per team bekend is of iemand en zo ja wanneer een training wil geven, en we willen dat eerst in kaart hebben). Een teamtraining is een aanvulling op de circuittrainingen kan niet op woensdag worden ingepland.   

 

Het circuit heeft naast een opleidingsfunctie ook de functie van niveaubepaling voor de teamindeling en scouting. Daarom worden er gedurende het jaar toernooien georganiseerd waarin teams onderling tegen elkaar spelen, om voor te selecteren. Dat is op 16 oktober, 11 december, 19 februari en 22 april.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.