Sportblessurespreekuur
Hawaii Party
Aanvoedersvergadering overige senioren

Taxi-Avance: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

Nieuws vanuit de jeugd.

De kop is eraf! Het seizoen 2018-2019 is afgelopen zaterdag, 1 september, definitief begonnen voor bijna al onze 74 (!) jeugdteams. En we hebben er zin in! Hieronder enkele mededelingen over de jeugdafdeling.

Kennismakingsavonden
Vorige week hebben we ons verheugd in een goede opkomst tijdens de eerste kennismakingsavonden voor teams. Op maandag, dinsdag en donderdag kwamen ouders per leeftijdsgroep bij elkaar om zich te laten informeren over het reilen en zeilen in de jeugdafdeling (wie is wie: jeugdvoorzitter, coördinator, wedstrijdsecretariaat), maar vooral ook om kennis te maken met ouders uit het team waar hun zoon of dochter dit jaar in speelt. Het bood gelegenheid om af te spreken wie training geeft en wie coacht, wie de appgroep beheert, wie limonade haalt, fluit en/of vlagt. Teams die er geen gebruik van hebben gemaakt, zouden we willen aanmoedigen dat op een ander tijdstip ook te doen. Klik hier voor informatie die je hierbij kunt gebruiken.

 

Kennismakingsavond JO-12

Wedstrijdzakenapp
De KNVB gaat langzaamaan geheel digitaal werken. Per team registreren wij wie teammanagers zijn, want die kunnen dan via hun e-mailadres inloggen in de app Wedstrijdzaken. De teams vanaf O13 en ouder zetten daar het digitale wedstrijdformulier voor de scheidsrechter in klaar; de teams daaronder voeren er de uitslag in. Dat gaat een beetje anders dan vorig jaar. Een teammanager moet eerst akkoord gaan met de spelersopgaaf (zowel bij thuis- als uitwedstrijden) en moet zichzelf als spelbegeleider of scheidsrechter vermelden. Daarna kan de stand worden ingevoerd. Als een van de twee teams de spelersopgaaf niet accordeert, lukt het niet. Herinner dus ook je tegenstander even aan deze actie.

Voorlichtingsavonden
Afgelopen woensdag waren er twee voorlichtingen voor teamleiders van de O8- tot en met O12-leiders: Marcel de Hoogt legde uit hoe de 6x6-spelvorm werkt en Theo Ducaneaux ging verder in op de spelvorm die dit jaar helemaal nieuw is: 8x8 op half veld. Van de meeste teams was een vertegenwoordiger aanwezig. Enkele punten om te onthouden: de teams die 6x6 spelen, doen dat op veld 5 en zetten daar zelf de velden uit. De spelbegeleider staat langs de kant, grijpt weinig in en laat spelers veel zelf beslissen. Er wordt gespeeld met een (roulerende) keeper, 2 x 20 minuten met time-out per helft voor de O8 en O9, 2 x 25 voor de O10.


Bij de O11 en O12 wordt op half veld gespeeld, 2 x 30 minuten met time-out. De KNVB adviseert de velden te standaard halve velden nog te versmallen met pionnen, maar in eerste instantie doet Voorshoten '97 dat om praktische redenen bij thuiswedstrijden niet. Bij de 8x8-spelvorm wordt gespeeld met drie linies.


Voor allebei de nieuwe spelvormen geldt dat er ook andere regels zijn, bijv. dat uitballen worden ingedribbeld. Lees alles erover op

 

https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/pupillenvoetbal

 

Goed om te doen: bespreek je aanpak even vooraf met de leider van de tegenstander. Het zijn nieuwe vormen, regels en afspraken en die zijn niet altijd bij iedereen bekend. Door even af te stemmen, voorkom je ergernis en vergroot je het speelplezier van de spelers. En daar gaat het om!

JO7
Een primeur dit seizoen: we starten met maar liefst 3 teams JO7! Een JO7-team bestaat uit wat voorheen de oudste minileague-spelers waren. Ze spelen in teams van 10 spelers, die tijdens een wedstrijd opgesplitst worden in twee kleine teams (viertallen met 1 wissel), die op een 1/8e (!) veld met speciale lage goals strijden tegen elkaar. Een genot om te zien, kom het vooral eens bekijken op zaterdagochtend op veld 5. Maar….pas 22 september, want dan starten deze teams pas.

 


 kennismakingsavond JO-7


Materiaalbeleid
Zoals eerder aangekondigd willen we de tevredenheid van trainers en leiders vergroten over het materiaal. Daarom buigt zich vanaf nu een projectgroep over het vraagstuk: wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat alle teams over voldoende materiaal beschikken, over goed materiaal beschikken, het goed kunnen opbergen en er zuinig op zijn? Leden van deze projectgroep zijn Richard van der Peet, Luuk Altenburg en Marco Berg. We kijken erg uit naar hun verbeterplannen!

Minileague
Ook de minileague is weer van start gegaan. Afgelopen zondag trapte ons aller Jaqueline Oerlemans af met 6 jongens en 1 meisje. Meer spelers zijn uiteraard welkom!

 

Mini League

Een veilig sportklimaat
V'97 wil graag een club zijn waarin leden zich in alle opzichten welkom en veilig voelen. Dat is iets waar we met zijn allen verantwoordelijk voor zijn. Positief coachen, een hand geven voor en na de wedstrijd en respectvol gedrag richting de scheidsrechter zijn er voorbeelden van. We rekenen erop dat alle leden zich hiervoor inzetten.


Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen die verenigingen kunnen nemen die een sportief en veilig klimaat stimuleren, en omgekeerd, die ongewenst gedrag helpen te voorkomen. Er is de afgelopen jaren in de media best wat aandacht geweest voor vervelende incidenten bij sportverenigingen en de sportbonden hebben daarop besloten om verenigingen te stimuleren actief beleid te maken om de kans daarop zo klein mogelijk te maken.


Een aantal van die maatregelen gaan we komend seizoen bij V'97 ook uitvoeren. We doen dat stap voor stap. De eerste stap die we zetten, is het aanstellen van vertrouwenspersonen bij wie leden terecht kunnen met een melding van of zorgen over ongewenst gedrag . Een tweede stap is dat we voor jeugdtrainers van de vereniging vanaf dit seizoen standaard een VOG aanvragen. Een VOG is een verklaring omtrent gedrag en toont aan dat iemand in het verleden niet veroordeeld is voor een ernstig delict. Meer informatie hierover volgt uiteraard zodra we het actief gaan uitvoeren. Dat gebeurt vanaf de tweede helft van september.

Circuittraining
Op 29 augustus startte ook het ciruit. Om 13.30 uur was het druk, met de spelers van de JO7 tot en met JO10. De twee uren erna, 14.30 voor de JO11 en 15.30 voor de JO12, was de opkomst wat minder hoog. En dat terwijl er een heel batterij “ouwe rotten” uit het vak klaar stond voor intensieve partijtjes! Vanaf deze week wordt er flink gevarieerd in trainingsvormen op het circuit, onder leiding van Marcel de Hoogt en –een nieuw gezicht in het circuit- Djiri Michel, leider van de JO17-1.

 

Document: Jeugdvoetbal bij Voorschoten '97.pdf

 

 Circuittraining weer begonnen.

 

Leo en Tonnie

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.