Internationaal - ZZF O12 -toernooi
Sportblessurespreekuur
Hawaii Party

Van der Valk Systemen: sponsor van Voorschoten97

 

Hoofdmenu

Nieuws vanuit de jeugd.


Nieuws van de jeugdvoorzitters

De zomerstop lijkt definitief ingegaan. De laatste toernooien zijn gespeeld, de kampioenen zijn gehuldigd. En hoe! Nadat Jacqueline en Sebastiaan op 16 juni een spetterend O7-toernooi hielden op de club, ontzegden Richard Backx, Eddy Wessels, Sebastiaan Smit (coördinatoren) en Leo van Grol (jeugdvoorzitter) zich de dag erna het vaderdag ontbijt-op-bed door om 9 uur te beginnen met de voorbereidingen van de jeugddag. Twee late afzeggers van het ochtendjeugdtoernooitje zorgden nog voor stress, omdat het een herziening van het wedstrijdschema inhield, maar gelukkig lukte het om snel een nieuw schema in elkaar te draaien. Onder de bezielende leiding van scheidsrechts uit de MO13 en MO15 zijn vervolgens op vier veldjes wedstrijden gespeeld door enkele O8-O9-O10 en O11-viertallen, terwijl de mini-leaguespelers en de JO7-spelers spelletjes deden op het veld ernaast. Godwin Snijers, Jacqueline Oerlemans en Sebastiaan Smit hadden het maar druk met de kleintjes! Over de kampioenshuldiging erna is verder genoeg gezegd en geschreven (zie http://www.voorschoten97.nl/jeugdnieuws/201806/2018062400.html), kijk vooral nog rustig eens de foto’s na. 

 

JO13 & JO15 toernooi

22 juni was de tweede en laatste dag van het interne JO13- en JO15-toernooi. Onder leiding van Desiree Vermeulen, Lucia de Groot (zie foto) en Richard Backx is het weer succesvol gelukt om de zomerstop zomaar twee weken uit te stellen door op vrijdagavond nog wat leuke, interne wedstrijden te organiseren. Met wat extra sponsoring was er voor alle spelers ook nog wat lekkers. Het was gezellig druk met ouders. Een vergelijkbaar toernooi kan voor elke lettergroep georganiseerd worden: een draaiboek is aanwezig. 

 

 

Materialen-hulp welkom!

Is daarmee het seizoen afgesloten? Nou….niet helemaal. Voor Jacqueline Oerlemans begint nu een drukke periode. Zij zamelt –in haar eentje!- al het materiaal en de ballenhoksleutels van zowel de senioren- als de jeugdteams in en heeft inmiddels ook nieuwe materialen besteld. Het zou geweldig zijn als zij bij de ordening van het materiaal, het verdelen van de ballenhokken en het uitreiken en vastleggen daarvan hulp zou krijgen. Laat het vooral weten als je daar tijd voor hebt en op deze manier wilt bijdragen. 

 

Aangemelde teams

Hoeveel teams hebben we volgend jaar bij de jeugd? In ieder geval minder dan vorig jaar, zo merkten we 20 juni bij de aanmelding van de teams bij de KNVB. Althans, de aanwas van de jongste jeugd neemt af; in de hogere lettergroepen zijn we nog steeds erg groot. Ook de meidenafdeling blijft groeien. In totaal melden we maar liefst 74 teams aan, met het voorbehoud dat we in de bovenste categorieën mogelijk nog een team zullen moeten terugtrekken:   

 • 6 JO19-teams
 • 6 JO17-teams
 • 1 JO16-team
 • 9 JO15-teams
 • 1 JO14-team
 • 4 JO13-teams
 • 7 JO12-teams
 • 7 JO11-teams (waaronder 1 meidenteam)
 • 8 JO10-teams
 • 5 JO9-teams
 • 5 JO8-teams
 • 3 JO7-teams
 • 1 MO17
 • 2 MO15-teams
 • 3 MO13-teams
 • 4 MO11-teams
 • 2 MO9-teams (aangemeld als JO9-M) 

 

Teamindeling

De coördinatoren hebben op zijn laatst deze week contact gehad met de leiders van afgelopen jaar om hun input te vragen voor de teamindeling van volgend jaar. Want uiteindelijk wil iedereen natuurlijk ook graag weten in welk team ze volgend jaar spelen. Dit is een flinke klus, omdat hierbij rekening gehouden wordt met het niveau, wensen van leiders, spelers, opzeggingen en overschrijvingen. Er vinden de nodige herindelingen plaats en niet met alle wensen kan rekening worden gehouden. Niet getreurd: ook als een speler in een ander team dan verwacht of gewenst terechtkomt, wacht er ongetwijfeld een leuk seizoen, want dat maken we per slot van rekening met elkaar! Zoals eerder gezegd, verwachten we de nieuwe indeling begin juli te communiceren. 

 

Projectgroep Jeugdvoetbal

In de tussentijd is achter de schermen ook druk gepraat over de jeugdafdeling in een projectgroep met daarin een coördinator, Eddy Wessels, Loek Helder (ATC), Robin Diek (TCJ), Erik Koek (klankbordgroep) en ons beiden. Wij hebben geprobeerd te formuleren wat de gewenste situatie is als we de jeugd op niveau en met plezier willen laten voetballen en ouders actief, betrokken en tevreden willen laten zijn. Op 28 juni presenteren we de eerste uitkomsten aan de klankbordgroep en coördinatoren. Vervolgens verbeteren we het voorstel, in de hoop enkele acties al voor komend seizoen uit te kunnen voeren. 

 

Circuittraining

Een van die acties betreft een verbetering van het circuit. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de voetbal- en didactische kwaliteit van de stagiaires die daarin actief zijn, nog erg varieert. Dat is natuurlijk niet vreemd gezien het feit dat ze volop in ontwikkeling zijn, en dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan, maar dat neemt niet weg dat wij dit graag anders zouden zien. We zijn enkele ideeën aan het uitwerken met de coördinator, Marcel de Hoogt en in overleg met de TCJ, om te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze jeugd van O7 tot en met O12 een leerzame én leuke circuittraining heeft op woensdag. Meer hierover volgt. 

 

Nieuwe wedstrijdsecretarissen

Verder zijn we heel blij dat we de beide wedstrijdsecretariaten van de jeugd hebben weten in te vullen! Maarten Hillenaar gaat vanaf volgend seizoen over de JO15 tot en met JO19 en de meidenteams; Nanja Doesburg over de jongere teams, JO13 en daaronder. Aan het begin van het seizoen introduceren we ze natuurlijk met een foto op de site. 

 

Nieuwe vacature: toernooi coördinator

Er zijn nog wel verschillende vrijwilligersvacatures in ongeduldige afwachting van een invullingJ Zo zoeken we een toernooi coördinator. Wat doet die? Deze persoon ontvangt alle aanbiedingen van externe toernooien. Voorheen maakte de toernooi coördinator op grond daarvan én op grond van de wensen die teams doorgaven, een voorstel om specifieke teams aan te melden voor bepaalde toernooien. We merken echter dat er iets verandert in de manier waarop teams omgaan met aanmeldingen voor toernooien. Het blijkt lastig om al in oktober (als de toernooiwerving begint) aan te geven of je team 8 maanden later zin en tijd heeft in een toernooi. Dit leidt helaas tot veel afmeldingen op het laatste moment, want toernooiorganisatoren heel veel stress oplevert. 

We willen daarom het initiatief voor toernooideelname bij de teams neerleggen door bijvoorbeeld een digitaal toernooi-aanbod te maken en teams die graag willen, zelf te laten kiezen maar vervolgens wel te verzekeren dat een aanmelding ook betekent dat het team gaat. Hoe dat te doen? Want alle uitnodigingen komen wel centraal binnen….Een mooie uitdaging! Heb je er ideeën bij en zie je het zitten die te delen en uit te werken? Laat het weten!

 

Start nieuwe seizoen

Vanaf 13 augustus kan er weer begonnen worden met trainen. In de realiteit zullen veel spelers nog op vakantie zijn, dus vermoedelijk beginnen de meesten de week erna. Maar wie er vroeg bij wil zijn, weinig late vakantiegangers heeft en fit aan de bekerwedstrijden wil beginnen (eerste wedstrijd in het weekend van 1 september), kan dus al eerder aan de slag! 

 

De jeugdvoorzitters, Leo en Tonnie

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.