Circuittraining
Sportblessurespreekuur
Demonstratieavond Excelsior

Rabobank: sponsor jeugd Voorschoten97

Hoofdmenu

MO11 meiden van V'97 3e op het NK!

Na een aantal weken van voorbereiding is het de selectie van de MO11van V’9 7 gelukt om hoge ogen te gooien op het Nederlands Kampioenschap van het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) in Roden. Met een zeer verdiende 3e plaats werd er boven verwachting gepresteerd en kan de club trots zijn op de ingeslagen weg om met deze meiden als selectieteam verder door te groeien en zelfs uit te gaan komen in de jongenscompetities!

 

                         De meiden van MO11 derde op NK!


Op uitnodiging van het VTT, mocht V'97 een MO11 team afvaardigen naar Roden. Er moest echter nog wel een goed team samengesteld worden om enigszins kans te maken op een gelijkwaardige strijd op dit prestigieuze toernooi. Dit plan was ook meteen geheel in lijn met de wens van de club om meer naar een selectieteam toe te groeien, vooral in de MO11 leeftijd, omdat de club hier het grootste volume heeft in de meidenafdeling.

 

Na een aantal extra selectietrainingen, waaraan alle MO11 leeftijden konden meedoen, werd duidelijk dat er een hoop potentieel talent rondliep en hiermee uiteindelijk een goede basis voor het VTT neergezet kon worden. In de afgelopen weken werd er fanatiek getraind en werden er oefenwedstrijdjes gepland tegen de “Boys” van V'97. Dit bleek een goede generale repetitie!

 

                                   Klaar voor vertrek.


Zondag 17 juni was het dan zover. Met een grote touringcar van Theo busreizen vol speelsters, begeleiding en natuurlijk alle supporters, vertrokken ze richting het noorden. Om 06.30 scherp verlaten ze  thuishonk Adegeest en bereiden de meiden zich mentaal voor op wat komen gaat.

 

De eerste wedstrijd begint lekker. Met een makkelijke 2-0 overwinning wordt “De Sprinkhanen” opzij gezet. Daarna volgt de wedstrijd tegen Bolsward en lijken de tegenstanders steeds “groter” te worden. Toch weten ze met 1-0 te winnen en mogen zich dan opmaken tegen de toppers van Desto. Ook hier weer “bomen” van tegenstanders, maar de meiden lijken hierdoor alleen maar beter te gaan voetballen. Uiteindelijk wordt de uitslag 1-1. Desto wordt hiermee 1e in de poule, maar V'97 plaatst zich toch voor de finales door als beste 2e te eindigen.

 

In de kwartfinale wordt gemakkelijk 2-0 van DSO gewonnen. In de volgende wedstrijd is helaas Dwingeloo een maatje te groot en moeten de meiden genoegen nemen met een 3e of 4e plaats. In de beslissende wedstrijd tegen Roden komen ze al snel op een 0-2 achterstand, maar net voor rust herpakken de meiden zich en knallen de 1-2 erin. Dat geeft weer energie en na de rust hebben de coaches Linde, Ilse en Desiree iedereen weer op scherp gezet. In een dappere “David tegen Goliath” –strijd, vechten de meiden zich terug en weten met 3-2 een fraaie podiumplek te bemachtigen.

 

Met een mooie 3e plek op dit NK, een fraaie schaal en medailles, vertrekt de spelersbus van V'97 weer richting het westen. Onderweg doet Theo, de buschauffeur, nog even een kleine stop bij een bekende fastfoodketen op uitdrukkelijk verzoek van de speelsters en daarna rijdt hij snel door naar het thuishonk, waar de speelsters nog een warm onthaal kregen van het kantinepersoneel van de Zondag. Een supermooie ervaring rijker en een dag om nooit te vergeten!

 

JS

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.