Sportblessurespreekuur
Demonstratieavond Excelsior
Bestuur

Van der Valk Systemen: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

Nieuws vanuit de jeugd.

 

Afgelopen dinsdag was de algemene ledenvergadering en daarin zijn wij benoemd tot jeugdvoorzitters, dank hiervoor aan de aanwezigen. Zoals in een vorig bericht genoemd, is een van onze doelstellingen meer te communiceren over het reilen en zeilen binnen de jeugdafdeling. Zonder te denken dat we volledig kunnen zijn, hierbij een greep uit de actuele zaken: 

 

Jeugddag

Volgende week zondag, 17 juni, is de jeugddag. Of eigenlijk: de jeugdochtend. We sluiten het jaar af met een toernooitje voor de jongste spelers, en huldigen vanaf 11.00 uur zowel de najaars- als de voorjaarskampioenen, reiken de Penaltybokaal uit en de Rabobank Fair play prijzen voor de jeugdvrijwilliger van het jaar, de jeugdscheidsrechter van het jaar en het team van het jaar. Spannend! Het precieze programma vind je hier: http://www.voorschoten97.nl/toernooi/Jeugddag/index.html

 

Is dit de beste manier is om het seizoen voor de jeugd af te sluiten en de kampioenen te huldigen? We twijfelen een beetje, want niet alle jeugd is betrokken. Een andere reden is de nieuwe competitieopzet met een najaars- en voorjaarscompetitie. Het voelt een beetje als “mosterd na de maaltijd” om de najaarskampioenen nog te huldigen nadat zij er ook alweer (vaak een zware!) voorjaarscompetitie op hebben zitten. Kan dat misschien beter in de winterstop, of zelfs op de kampioensdag zelf? 

 

Misschien is het tijd voor een herziening van de huidige aanpak. Mocht je zin hebben om mee te werken aan een “jeugddag 2.0”, een dag om het seizoen goed af te sluiten met de jeugdafdeling en (mogelijk op een ander moment) de kampioenen te huldigen, laat het dan weten. Goede ideeën en het enthousiasme om ze ook mee vorm te geven, zijn welkom!

 

 JO11-toernooi

Het JO11-toernooi was een groot succes. Er waren maar liefst 23 teams en het zonnetje scheen lekker. Maarten Hillenaar heeft enorm werk verricht om deelnemende teams van buiten te werven en samen met Jurgen Oerlemans en Wout Adriaanse een goed programma in elkaar te zetten. Zij kregen hulp van ervaren en ook veel nieuwe scheidsrechters en veld coördinatoren, afkomstig uit de JO17-3, de MO15-2, de JO15-4  en de JO13. Geweldig dat deze spelers zich ook inzetten als vrijwilliger voor de club. Dat wordt enorm gewaardeerd. Dank aan alle vrijwilligers die er voor de deelnemers een mooi toernooi van hebben gemaakt. Een uitgebreider verslag volgt op de site.  

 

Promotiestrijd + kampioenschap

De JO19-3 wist afgelopen donderdag te winnen van Kickers en waren vervolgens afhankelijk van de laatste poulewedstrijd tussen Van Nispen en Kickers om kampioen te worden. Helaas….Van Nispen won deze wedstrijd en pakte daarmee de nummer-1-plaats. 

Ten slotte speelde onze JO15-2 op 2 juni de bekerfinale tegen Groeneweg JO15-1. Een unieke ervaring! Helaas werd verloren, maar de mannen hebben kranig gestreden. 

 

Interne zomercompetitie  

Vanwege groot succes vorig jaar dit jaar in de herhaling: een interne zomercompetitie voor de O13 en dit jaar ook de O15, jongens- en meisjesteams. Om maar zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen, en omdat het heel gezellig is, zorgen een paar enthousiaste ouders en trainer-coaches  ervoor dat op 15 en 22 juni maar liefst 16 eigen teams uit deze lettergroepen onderlinge wedstrijden spelen. De opzet is eenvoudig: elk deelnemend team neemt een scheidsrechter mee voor een van de andere wedstrijden en levert een grensrechter voor de eigen wedstrijden. Het is vriendschappelijk, dus een goede gelegenheid om spelers te leren fluiten en vlaggen. Kom vooral eens kijken. Mocht je kind in een andere lettergroep zitten, maar heb je er zelf oren naar dit volgend jaar ook voor die lettergroep te organiseren: dat kan, het draaiboek ligt klaar. De kantine is trouwens de 15e en 22e uiteraard ook open, dus kom vooral onder het genot van een drankje kijken naar de wedstrijden. 

 

Teamindeling

Deze week wordt bekend welke spelers volgend jaar in de selectieteams voetballen. Dat betekent ook, dat er kinderen teleurgesteld gaan worden. Dat is helaas een onvermijdelijk verschijnsel bij selectie. Echter, ook de spelers die afvallen komen uiteraard goed terecht. De selectietrainers geven aan de coördinatoren door wat zij voor elke afgevallen speler het meest wenselijk vinden. Met die informatie gaan de coördinatoren aan de slag om deze spelers en alle andere spelers uit de lettergroep in te delen. 

 

Benieuwd wie de coördinatoren zijn? Zie http://www.voorschoten97.nl/organisatie/jeugdcoordinatiecie.html. We hebben ook weer de nodige aanmeldingen binnen van nieuwe jeugdspelers (veel meisjes!), die ook een plekje gaan krijgen in de nieuwe teams. Begin juli wordt de nieuwe indeling bekend en gepubliceerd op de site. 

 

Aanmelding bij KNVB voor komend seizoen

De KNVB verplicht ons om 20 juni te melden welke teams we volgend jaar hebben en in welke klasse die gaan spelen. Dat doen we grotendeels op basis van wat we weten over de hoeveelheid spelers per geboortejaar (aantallen) en wat we het afgelopen jaar hebben gezien (niveaus). We gaan zoveel mogelijk op geboortejaar indelen. Al onze spelers tot en met O13 gaan spelen in een “ geboortejaarcompetitie”: O7, O8, O9, O10, O11, O12 en O13 worden dus lettergroepen waarin wij meerdere teams aanmelden. 

 

Daarboven geldt deze geboortejaarindeling alleen voor het eerste selectieteam (O14-1, O16-1), maar de overige teams die eigenlijk wel O14 of O16 zijn, worden toch in een O15- of O17-competitie ingeschreven. De verwachting is immers dat nog te weinig andere verenigingen teams zullen aanmelden in die O14- en O16-poule en dan zouden er poules ontstaan met mogelijk grote reisafstanden. Wel geven we door aan de KNVB of een team in de O15 of O17 eerste- of tweedejaars is. Hopelijk kunnen ze daar toch rekening mee houden in de indeling. 

Best complexe materie, die indeling. Als je er vragen over hebt, dan kun je die altijd stellen aan bijvoorbeeld de coördinatoren. 

 

Heb je opmerkingen of ideeen, laat het weten: jeugdvoorzitter@voorschoten97.nl  

 

Leo en Tonnie

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.