Circuittraining
Circuittraining
Bestuur

Kom naar de open dag op 12 januari

Van der Valk Systemen: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

Meidenafdeling Seizoen 2017-2018: Wat een jaar!

Wat was het een bewogen jaar voor onze meidenafdeling! We begonnen het jaar al met een lichte groei, maar al na een aantal weken bleek dat er nog wel eens 2 teams extra aangemeld konden worden. De MO9-2 en de MO11-5 waren al snel een feit! Dat was wel een mijlpaal, want alleen Buitenveldert en Desto hadden op dat moment ook een MO11-5 aangemeld in Nederland. Best uniek dus. 

Helaas was er ook het hele verdrietige verlies van Mitchell, onze trainer van de MO15-2. Wat was het ontzettend oneerlijk dat we hem allemaal zo ineens moesten gaan missen. Maar wat een eerbetoon heeft iedereen hem kunnen geven! Gelukkig konden we veel troost bij elkaar vinden en speelden er superveel teams met rouwbanden om en hield bijna elk team van V97 een minuut stilte…..Wat een respect! Op de 1ste editie van het Mitchell Scholtes Ladies Event konden we nogmaals zingen voor Mitch! “You’ll Never Walk Alone”

 

De winterstop was lang, maar dankzij veel enthousiasme bij onze trainers van de meidenafdeling werden er leuke toernooitjes georganiseerd met o.a. Forum Sport en Excelsior. Erg leuk allemaal, alhoewel die winsterse buien best weg mochten blijven. Na een paar competitie wedstrijdjes staat meteen alweer een klein winterstopje voor de deur, want het wordt erg koud en de voorjaarsvakantie treed aan. Helaas volgen er ook veel blessures binnen onze teams, maar toch pakken veel teams de draad weer op en helpen elkaar waar nodig. De MO15-1 mag hierbij best even genoemd worden, met bijna elk weekend uitgeleende speelsters in de MO13-2 t/m zelfs Vrouwen 1 (!) Fijn dat we elkaar zo konden helpen! Tsja, en dan wordt onze MO13-1, bijna fluitend, ONGESLAGEN Kampioen! Wat een feest! Ook de MO11-5 valt op, want onze nieuwste meiden weten beslag te leggen op de felbegeerde Penalty Bokaal! Supertrots zijn we daarop natuurlijk!

 

Ook kan de meidenafdeling zo’n 10 geslaagde Pupillentrainers aan haar staf toevoegen! Daar zijn we erg trots op. 3 daarvan (Jonas, Allan en Jacco) gaan zelfs de uitdaging aan om ook hun TC3 te gaan halen komend seizoen. Heel veel succes alvast mannen!

 

Hieronder nog even van elk team een kort verslagje:

 

MO19 

Wat een topseizoen voor dit team! Met een relatief jonge groep meiden, worden ze net geen winterkampioen in de 1ste klasse, maar promoveren wel naar de Hoofdklasse! Helaas door vele blessures, zwakt de Girlpower ietwat af, maar weten ze afgelopen weekend met een prachtige overwinning op het hoofdveld van de nr 4 te winnen en een mooie plek in de middenmoot vd Hoofdklasse veilig te stellen. Zelfs de mannen op het terras waren door het dolle heen….. Het voetbalkamp in Denemarken was ook supergaaf, maar ook best vermoeiend. Weer een mooie ervaring rijker! Ook mooi om te zien dat nagenoeg alle meiden uit dit team op 1 of andere manier betrokken is bij vrijwillgerstaken binnen de club. Trainer, teamleider, bardienst, scheidsrechter, keeperstrainer, circuittrainer….Wat een toppers zijn dit!

 

MO15-1 Helaas net geen winterkampioen, alhoewel het op papier nog steeds kon….Lang verhaal, moet de KNVB nog maar eens over nadenken, maar promotie naar 1e klasse volgt. En dan mogen deze meiden ook nog strijden om een plek in de ¼ finale vd KNVB beker! Helaas is Ter Leede echt te sterk voor ze en focussen ze zich snel weer op de competitie! Tsja, de punten verdelen dat kunnen de meiden van Jacco en Allan wel….Maar liefst 6x (!) werd er gelijk gespeeld door ze, vaak ook nog eens op het allerlaatste moment. Met wat meer geluk, wat minder blessures en nog wat meer Girlpower, hadden ze maar zo kunnen meestrijden om het kampioenschap in de poule. 

 

MO15-2 Blessureleed is toch wel het kenmerk geweest voor deze meiden. Met soms wel een half team aan invallers moet Renzo en Antonio alle zeilen bijzetten, maar weten uiteindelijk toch met hun meiden in de sub-top te eindigen. De laatste 2 mooie overwinningen op DOCOS en Kagia, waren zeer verdiend en heel erg gegund! Ook het gelijkspel tegen Meerburg (medekampioenskandidaat) was zeer fraai! Het gemis van Mitchell is door de ouders en de meiden erg goed opgevangen. Wat was het heftig meiden. Samen hebben jullie het verwerkt en de schouders er weer onder gekregen. Top! Super ook dat Cees, Michiel en Jeroen de trainingen konden oppakken. Ennuh, weten jullie dat er heel veel voetbalmoeders bij dit team zitten? Zouden ze het aandurven om 7x7 te gaan spelen bij de Vrouwen…… 

 

MO13-1Onder leiding van de bevolgen trainer Jonas en coach Martine, begint dit team in een zware 1ste klasse en eindigd keihard onderaan. Toch zie je dat er voetbal in dit team zit. Na de winterstop gaat het team het in de 2e klasse proberen en worden de trainingen steeds beter, doordat Jonas zijn cursus Pupillentrainer zeer serieus neemt. De successen volgen snel en kampioenskoorts steekt op. Afgelopen weekend konden ze dan eindelijk zeggen dat ze zelfs ONGESLAGEN kampioen geworden zijn. Wat een toppers zijn dit!

 

MO13-2 Wat een gezellig team is dit toch! En dat ligt niet alleen aan trainsters Tessa en Eva, maar komt ook grotendeels door die leuke meiden, die dat vast weer van hun leuke ouders hebben. Gezellige uitjes, warme choco met slagroom, keten, soms al een beetje puberen, maar ook echt af en toe wel hun wedstrijdjes winnen door strijd en teamwork! Een mooie middenmoot was dan ook de eindstand in de poule. Helemaal niet gek gedaan. Super meiden! Momenteel heeft dit team trouwens de hoogste trainingsopkomst van alle meidenteams met soms wel 20 (!) meiden op de training. Wat een goede reclame!

 

MO11-1Ja, als je 5 MO11 teams hebt, wordt van je MO11-1 verwacht dat je dan Hoofdklasse moet gaan spelen. Dat was even slikken voor de meiden van Ilse, Desiree en Linde. Deze deskundige MO19 meiden waren net druk bezig om hun meiden nog betere trainingen te geven en dan mag je meteen al naar de Hoofdklasse. Dat was even slikken, maar we kunnen concluderen dat de meiden er alleen maar beter van geworden zijn! Soms wat ongelukkig verloren, 2x winst en 3x gelijkspel. Echt wel iets om trots op te zijn! Een aantal meiden zal zelfs deel uitmaken van het MO11 selectie team wat V97 zal afvaardigen naar het VTT NK in Roden op 17 Juni. Zet em op meiden!

 

MO11-2 Een vrijwel nieuw team met veel verschillende leeftijden, maar een super gezellig stel! De mooiste filmpjes komen voorbij op hun teampagina! De mooiste is toch wel dat keepster Anouk in de uitwedstrijd bij FC Lisse even mee naar voren mag en de gelijkmaker scoort in de allerlaatste minuut! En dat na een 3-0 achterstand….Heerlijk. Als MO11-2 prima geeindigd in de middenmoot van de 2e klasse. Mooie wedstrijdjes gespeeld. De grootste winst met maar liefst 11-0 werd behaald tegen rijnvogels in november. Wat waren ze blij!

 

MO11-3Dit team heeft het zwaar gehad dit seizoen. Sterke tegenstanders in de poule, soms wat blessures. Het zit niet mee. Maar de meiden laten zich niet kisten en trainen hard onder leiding van Kim en Madelief uit de MO19 om beter te worden. In april worden er een paar mooie winstpartijen neergezet met als uitschieter een 1-10 overwinning op DHL!

 

MO11-4 Coach Andre en trainer Bob zijn erg leuk met de meiden aan de gang. Zo goed zelfs dat ze na de winsterstop promoveren naar de 1ste klasse en als enige MO11-4 in deze poule aan de bak mogen tegen MO11-1 en 2 teams. Ondanks dat ze onderin geeindigd zijn, weten we zeker dat de meiden alleen maar beter geworden zijn. De wedstrijdjes waren erg uitdagend, stonden vaak zelfs op het punt te winnen, maar wisten het dan net niet lang genoeg vast te houden. Supertrots zijn we op jullie dat er zo dapper gestreden is in de 1ste klasse. Top Meiden!

 

MO11-5Een nieuw team met veel verschillende leeftijden, maar erg enthousiaste meiden! Het was of wachten als trainingslid of een team vormen en lekker wedstrijdjes gaan spelen. Het begin was best pittig met veel sterke tegenstanders,  maar na een paar weken was daar dan de eerste overwinning!  Iedereen was door het dolle heen. Niet veel later doet het team mee aan de penalty bokaal en de line-up bij het eerste en weet uiteindelijk de meeste penalties van al O11 teams te benutten en sleept de flinke penalty bokaal binnen. Ook in de competitie gaat het nu beter en nemen ze een mooie 5e plek in.


MO9-1 

 

 

Hier kunnen we alleen maar balen dat de scores niet bijgehouden zijn door de KNVB….Wat een monsterscores hebben we voorbij zien komen. Zelfs meer dan 20 doelpunten stonden er soms op het scorebord en soms speelden ze dan zelfs nog met 1 minder…. Trainer Sebastiaan en teambegeleiders Sandra en Tanja zijn supertrots op deze meiden. Hier gaan we nog veel van horen!

 

MO9-2 Wat een leuke start hebben deze meiden gemaakt! Als compleet nieuw team mochten deze meiden ingedeeld worden in de MO9 poule en wilden Macy en Jamilla ze dolgraag gaan trainen. Binnen een paar weken zie je deze meiden groeien in hun spel. En sta je te kletsen in het veld, dan mag je effe aan de kant, want je moet gefocussed zijn. Kijk, zo hoort het! Maar er mag ookveel plezier gemaakt worden uiteraard. En dat plezier dat werd alleen maar groter nadat de afgelopen weken zelfs meerdere overwinningen behaald werden! Super meiden!

 

Laten we hopen dat ook komend seizoen weer een spetterend seizoen gaat worden. Wij hebben er nu al zin in!

 

Jacco en Tonnie

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.