Circuittraining
Circuittraining
Bestuur

Kom naar de open dag op 12 januari

Van der Valk Systemen: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

Spartak Tasjkent uit Oezbekistan debuteert op D-toernooi

 

 

Op maandag 2 april (Tweede Paasdag) vormt Sportpark Adegeest het decor voor de 14e editie van het internationale D-toernooi. Na een jaar van voorbereidingen is de organisatie er ook deze keer weer in geslaagd een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen. Blikvanger is Spartak Tasjkent uit Oezbekistan. Het jeugdteam uit de hoofdstad van de voormalige deelrepubliek van de Sovjet Unie komt speciaal voor ons D-toernooi naar Nederland. Spartak is de eerste niet-Europese deelnemer aan het evenement. Oezbekistan is onafhankelijk sinds 1991 en heeft ruim 31 miljoen inwoners. Van het Majmuasi Stadion in Tasjkent naar de Weddeloop in Voorschoten is een kleine 6.000 kilometer rijden over de weg, maar de route door Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland is bewerkelijk. Spartak komt dan ook met het vliegtuig en zal 5 dagen in ons land verblijven.

Onze Zuiderburen worden vertegenwoordigd door RSC Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Sporting Lokeren. Dat alle topclubs uit België weer van de partij zijn, is een compliment voor de organisatie. Vanuit Noord-Oost Nederland komen PEC Zwolle, SC Heerenveen en FC Groningen naar Voorschoten. Al deze teams namen al eerder deel aan ons toernooi, FC Groningen zelfs al tien keer.

Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door NAC Breda, SBV Excelsior, ADO Den Haag en VoorschotenĀ '97. Titelverdediger is onze samenwerkingspartner SBV Excelsior, dat vorig jaar de finale met 3-1 wist te winnen van RSC Anderlecht. Net als de vorige edities zal het toernooi in het teken staan van het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF), dat onderzoek financiert naar het ontstaan en de behandeling van zeldzame aandoeningen.

Op Tweede Paasdag is iedereen weer welkom op ons unieke voetbaltoernooi. De toegang is gratis. Komt dat zien!

 

(Hans Douw)   

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.