Sportblessurespreekuur
Bestuur
7x7 toernooi

Taxi-Avance: sponsor van Voorschoten97

 

Hoofdmenu

Meiden Oliebollen toernooi bij V'97.

Afgelopen zaterdag 6 januari 2018 vond op Sportpark Adegeest bij V'97 de eerste editie van het Meiden Oliebollentoernooi plaats. Een superleuk toernooi op kwartveldjes in de 5 tegen 5 spelvorm.

 

                          De winnaars van de eerste editie van het Meiden Oliebollenteornooi


De opkomst was geweldig te noemen met zo’n 35 meiden vanuit 7 meisjesteams. Sommige teams werden nog aangevuld met speelsters uit de MO13-2, die zelf met ruim 10 spelers waren aangetreden! Leuk om te zien dat deze meiden ook best even wilden invallen bij de andere teams. De MO11-2 kon helaas niet aanwezig zijn ivm een reeds gepland zaalvoetbaltoernooi bij Forum Sport (waar ze overigens wel 1e werden !)

 

 

Ook waren er voor de meiden circa 70 oliebollen gebakken door Echte Bakker Verhoog, die al reeds flink wat oliebollen en appelbollen voor de senioren verzorgde en speciaal voor de meiden nog wat extra wilde regelen. Super!

                          

                              Sfeer was super!


Na de aanmelding van alle teams rond 10.00 uur, een kleine wijziging van veld 6 naar het nog mooiere hoofdveld met terras en een korte introductie van ondergetekende, kon er worden gestart met de warming-up. Elk team had daar zo zijn eigen manier voor, maar dat het reeds gezellig was, kon men op het terras zelfs helemaal horen  :)

 

 

Voor elk kwart-veld (3 stuks totaal) was er een scheidsrechter geregeld met een heuze “ 2e official”. De 2e officials hielden netjes de stand bij voor de scheids, die op hun beurt de standen weer netjes door konden geven aan Eva Vlak, die de coördinatie van het toernooischema op zich had genomen.

 

                                          MO11-1


De wedstrijden verliepen prima volgens planning. Op veld 1 was meteen de beoogde kraker tussen de MO13-1 & MO13-2. De MO13-2 is gelijk goed en bloedfanatiek van start gegaan, terwijl de MO13-1 meiden waarschijnlijk nog een beetje stonden te slapen en nog helemaal wakker waren. Het duel eindigde hier met een 0-1 overwinning voor de MO13-2, hier zal ongetwijfeld nog een vervolg met de nodige revanche voor komen!

 

 

                           MO11-3


Team MO11-1 op veld 2 heeft de start rustiger doorlopen, hier was de MO11-2 niet aanwezig en kon er dus een 3-0 uitslag worden genoteerd.

 

                           MO11-4


Op veld 3 waren de teams MO11-3 & MO11-4, enthousiast als ze waren, zelfs gestart met 7 tegen 8. De scheidsrechter vond dit opzich prima, maar van de leiding moest er toch 5-5 worden gespeeld. Dit kwam namelijk het spel wel ten goede, doordat er dan meer ruimte ontstond. De einduitslag van deze leuke pot werd uiteindelijk 1-1. Al met al kijkend naar de uitslagen kon er geconstateerd worden dat voetbal toch een leuk spelletje blijft: Het balletje rolt soms toch anders verwacht.

 

                          MO11-5

 

Dus ondanks wat nivo verschil, hier en daar wat leeftijdsverschil en verschil in teamgrootte, waren er soms toch verrassende uitslagen! Maar het belangrijkste bleef deze ochtend de gezelligheid en die was zeker volop aanwezig!


                          MO13-1

     

Uiteindelijk is de MO13-2 als 1e geëindigd met 16 punten en kon zich de heuze Kampioen van het eerste Meiden Oliebollen Toernooi noemen en een prachtige (wissel)beker in ontvangst nemen.

De overige teams eindigden als volgt:

2e MO11-1 met 14 punten

3e MO13-1 met 13 punten.

4e MO11-5 met 9 punten.

5e & 6e MO11-3 & 4 met beiden 4 punten.

 

                        MO13-2

 

Het was een geweldig geslaagd toernooi, met een heerlijk weertje dat er ook mede voor zorgde dat er een hoop ouders konden genieten van alle voetbalprestaties van hun dochters!

Van diverse ouders hebben wij ook complimenten gekregen voor de organisatie van dit alles en dat is natuurlijk heel fijn om te horen! Dit is juist ook waar het allemaal om gaat: Genot in het spel, sportief bezig zijn en prestaties neerzetten, maar ook waardering van een ieder voor hetgeen er weer neergezet is. Mede hierdoor durven wij (Eva & ondergetekende) vanuit de organisatie te zeggen: Volgend jaar weer!

 


Ook dan hopen wij weer op heel veel aanmeldingen, zodat we de poules wellicht nog wat kunnen uitbreiden! Elk kampioensteam zal dan ook als winnaar op de wisselbokaal worden gegraveerd.

 

Wij willen alle vrijwilligers, leiders/trainers, fotograaf, ouders, V97 medewerkers en een ieder die, op welke manier dan ook, inbreng heeft gehad om deze dag voor de meiden tot een succes te maken, enorm bedanken!

 

Speciale dank ook aan Echte Bakker Verhoog, die speciaal voor de meisjes extra lekkere oliebollen heeft gebakken. Volgens kenners waren deze nog lekkerder dan de oliebollen die de senioren mochten krijgen. Dit laatste zullen we maar in het midden laten….Ze waren verrukkelijk!

 

Voor een compleet fotoverslag verwijzen wij naar onderstaande link van V'97 huisfotograaf Luuk Oerlemans: https://photos.app.goo.gl/LbLrDT65pMSkgSaC3

 

Tekst: Allan Nijman

Foto’s: Luuk Oerlemans

      

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.