Blessurepreventie en voetbal & pedagogiek
Circuittraining
Sportblessurespreekuur

Van der Valk Systemen: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

Mededelingen vanuit het jeugdbestuur!

Beste trainers, teamleiders, ouders,

 

We zijn nog een paar wedstrijden van de winterstop verwijderd en de eerste winterkampioenen zijn er. Om het seizoen in februari succesvol voort te zetten, willen we vanuit het jeugdbestuur graag de volgende drie puntjes nog eens belichten:

 

1)    Niet negatief tégen en ook niet óver de scheidsrechter praten.

Alle scheidsrechters stappen het veld op met de intentie een wedstrijd goed te fluiten. Zowel bij ons, als bij andere verenigingen, fluiten ook jeugdspelers. Sommige zijn meer en andere minder ervaren. Ook "scheidsrechter zijn" moet je immers leren. Als een beslissing niet juist lijkt is het goed om de jeugdspelers het goede voorbeeld te geven en die beslissing gewoon te accepteren. Bovendien willen we er ook voor zorgen dat de vaak jonge scheidsrechters het fluiten als leuk ervaren. Met een positieve houding ten opzichte van de scheidsrechter, geven we als volwassenen onze kinderen het goede voorbeeld. Hopelijk wordt een deel van hen zelf later ook scheidsrechter!

 

2)    Publiek achter de omheining.

Voor een onbelemmerde en veilige spelvoortgang is het belangrijk dat publiek niet op het veld staat. Spreek ook bezoekend publiek erop aan als zij dat toch doen.

 

3)    Kleedkamers worden schoongemaakt door de gebruikers ervan.

Onze kleedkamers worden intensief gebruikt, bij trainingen en bij wedstrijden. Het is belangrijk dat kinderen leren dat ze deze wel schoon achterlaten. Leiders (en ouders) van de jeugdteams zijn daar verantwoordelijk voor. Dit betekent dat er met de spelers wordt afgesproken wie van hen de kleedkamers schoonmaakt, maar dat er óók wordt gecontroleerd door leiders/ouders of dit is gebeurd. Maak hier met elkaar afspraken over. Niet schoongemaakte kleedkamers leiden tot onnodige en extra druk op onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

 

Deze regel geldt overigens niet alleen voor thuiswedstrijden, maar ook voor uitwedstrijden! Helaas krijgen wij nog regelmatig klachten van verenigingen, waar wij te gast zijn geweest, over de staat waarin de kleedkamer door onze teams is achtergelaten.

 

4)    Ballen.

Vanuit onze materiaalvrouw Jacqueline Oerlemans is een noodkreet gekomen: de ballen zijn zo goed als op! Er is geen continue toestroom van dure nieuwe ballen, wat betekent dat teams echt zuinig moeten zijn op het materiaal dat ze krijgen. Tel altijd je ballen na wanneer je klaar bent met een training of wedstrijd en berg ze ook goed op.

 

Alvast bedankt voor jullie inzet om van de tweede seizoenshelft ook weer een succes te maken!

Jeugdbestuur Voorschoten '97

 

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.