Circuittraining
Sportblessurespreekuur
Circuittraining

Kom naar de open dag op 12 januari

Taxi-Avance: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

V'97 investeert in kwaliteit pupillen trainers.

De meidentak van V'97 is aan het groeien en dat merken ze op sportpark Adegeest inmiddels ook. Steeds meer meisjes vinden het superleuk om gezellig in een meidenteam te voetballen, maar ook meiden die graag in jongensteams willen spelen weten hun weg te vinden. Onlangs werd er zelfs een MO11-5 team aangemeld, vrij uniek in Nederland!

 

Vanwege deze groei gaat het jeugdbestuur van de club nu ook investeren in de kwaliteit van de trainers/coaches. Vele ouders zijn inmiddels al betrokken als coach of trainer bij een team of leveren andere hand-en-span diensten, maar ook de wat oudere speelsters van o.a. de MO19 en Vrouwen1 zijn inmiddels trainster geworden van jongere meisjesteams. Tijd dus om deze groep een gedegen opleiding aan te bieden.

 

                     Start KNVB cursus Pupillentrainer


Afgelopen donderdag was het dan zover. Met zo’n 16 trainers/coaches van V'97, waarvan er maar liefst 11 (!) vanuit de meidenafdeling komen, werd de eerste cursusavond KNVB Pupillentrainer afgetrapt. Met een ervaren KNVB trainer werd er eerst een introductie gegeven over het spelletje “Voetbal”  en ging men daarna al meteen de diepte in over wedstrijdvormen, oefenstof, doelstellingen etc etc. Maar als klap op de vuurpijl, mochten de cursisten ook meteen zelf aan de bak met een 7x7 oefenvorm op het veld, waarbij uiteraard meteen praktijkervaring werd opgedaan in het coachen, sturen en begeleiden van een training. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, terwijl er veel aanvallend voetbal gespeeld werd. Helaas bleef het nog lang 0-0, maar een leuke pot was het zeker.

 

In de komende weken zullen de cursisten met enkele jeugdteams van de club aan de slag gaan en zullen ze vele opdrachten moeten maken. Ook zal een stagebegeleider erop toezien dat ze voortgang boeken en rapporteren aan de KNVB trainer over zijn/haar bevindingen. Na een tiental succesvolle sessies, kan de vereniging dus zo’n 16 gediplomeerde trainers aan hun organisatie toevoegen!

 

Het kan niet anders dat hiermee een volgende stap is gezet in nog betere trainingen en vooral ook plezier in het voetbal. V'97 wenst alle cursisten enorm veel succes de komende periode.

 

JS

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.