De Rendierenloop
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

Kom naar de open dag op 12 januari

Van der Valk Systemen: sponsor van Voorschoten97

Hoofdmenu

Goede aftrap nieuwe spelvormen JO8 en JO9.

 

De nieuwe spelvormen bij de JO8 en JO9 zijn zaterdagmorgen 02 september officieel van start gegaan. Onder een heerlijk ochtend zonnetje was het een drukte van belang bij veld 5. In plaats van 2 wedstrijden tegelijk op een veld, werd er nu op een veld 4 wedstrijden tegelijk gespeeld. Aangezien een team bestaat uit 6 spelers betekende dit dat er 48 spelers op een veld stonden in plaats van de 28 van vroeger. Een andere belangrijke wijziging is dat er geen scheidsrechter meer is die de wedstrijden leidt, maar een spelbegeleider. In eerste instantie is het de bedoeling dat de kinderen het zelf oplossen en bij discussie (of pijntjes, losse veters enzovoort) kan de spelbegeleider ingrijpen. 

 

Het opzetten van de doelen en het neerzetten van de goals en het uitleggen van de lijnen ging behoorlijk soepel. De kinderen hadden plezier en dat is het belangrijkste van alles. 

 

Verbeterpunten

Ging alles goed deze morgen? Nee, Uiteraard zijn er dingen die beter of misschien wel anders kunnen. 

 

  1. Start- en eindtijd: een van de dingen die we bedacht hadden bij Voorschoten '97 was dat we een spelbegeleider de tijd bij lieten houden en dat deze door middel van een fluit aangaf dat het tijd was. Dit bleek niet zo goed te werken en dus wordt de fluit vervangen door de toeter.

 

  1. Time-out: verder bleek dat de time-outs gewoon per veld moeten worden geregeld in overleg met de begeleider van de tegenpartij, dus dat is vanaf nu dan ook de regel. 

 

  1. Plaats van de ouders: het bleek dat er toch veel ouders op het veld staan in plaats van buiten de afrastering. Er is nu gesnoeid rondom veld 5 dus iedereen kan achter de hekken. 

 

 

  1. Gedrag ouders: verder bleek toch dat niet alle tegenpartijen er op dezelfde manier in zitten als onze vereniging. Zo was er een coach die ouderwets stond te schreeuwen, terwijl dit echt niet meer de bedoeling is van de KNVB. Ons advies vanuit de vereniging is dan ook, bij thuis- en uitwedstrijden: Overleg even voor de wedstrijd met de leider van de tegenpartij hoe zij in de nieuwe spelvormen en de veranderde rol van de ouders staan. Leg uit wat wij hebben afgesproken binnen de vereniging.

 

  1. Goals terugzetten na de laatste ronde: de goals moeten na de laatste wedstrijden helemaal van het veld af. Ze horen in de uiterst rechtse hoek van veld 5 te staan, daar waar een deel van het hek weg is (in de hoek van de sloot en de hockeyvelden).

TvG

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.