Zon 1 nov: Strandloop 4 km Wassenaarseslag

 

 

 

Hoofdmenu

 

Spelregels voor hervatting wegtrainingen

Nu de 'lockdown' wordt versoepeld start de samenleving weer een beetje op. En dat betekent dat ook Voorschoten¬†'97 voorzichtig weer op gang komt. De jeugd is al weer even aan de gang, er komt weer wat leven in de brouwerij op de club. Maar de nadruk ligt op het woord 'voorzichtig'. We doen er alles aan om verantwoord te sporten, volgens de regels en adviezen die gelden in de ‘anderhalvemetersamenleving’. En nu kunnen we ook de wegatletiek weer opstarten, uiteraard wel onder dezelfde voorwaarden.

 

Dit betekent voor jou dat je door je trainer benaderd wordt over wanneer en op welke manier de training van jouw groep wordt hervat. De trainers van de wegatletiekgroepen hebben samen overlegd over de vraag hoe we op een verantwoorde manier kunnen trainen. Daar zijn veel leuke en goede ideeën over, zoals velen van jullie ook de afgelopen tijd al hebben mogen ervaren, met trainingsschema’s per app of opdrachten die individueel of in kleine groepjes uitgevoerd kunnen worden. Creativiteit en flexibiliteit zullen ook de komende tijd geboden blijven, maar dat gaat vast lukken! De 'spelregels' voor de trainingen in de komende periode zijn als volgt:

 

  • Tijdens alle trainingen wordt uiteraard de 1,5 meter afstand door iedereen in acht genomen. Spreek elkaar daar ook op aan!
  • Trainingen worden niet op of vanaf de club gegeven, in verband met drukte die dan kan ontstaan. We trainen dus buiten het complex. Dit betekent dat je loopgroep niet verzamelt op de club, dat er vooralsnog geen gebruik kan worden gemaakt van de baan door de wegatleten en dat kantine en kleedkamers niet toegankelijk zijn.
  • De trainers laten weten hoe laat en waar de training start. Lopers komen op eigen gelegenheid in sportkleding naar het startpunt (verzamel kort voor de training), trainen, en gaan daarna rechtstreeks weer naar huis.  De trainers kiezen voor trainingsvormen en routes waarbij iedereen verantwoord en dus niet te dicht op elkaar of te dicht bij andere gebruikers van de openbare ruimte kan sporten.
  • Je meldt je bij je trainer aan voor elke training. Zo kan jouw trainer goed inschatten hoe veel lopers er komen, en kan hij/zij een goede trainingsvorm bedenken om verantwoord met de groep te gaan lopen. Het is dus belangrijk dat je je aanmeldt. Als je nog niet in de appgroep van je trainer zit, benader dan je trainer om daarin opgenomen te worden, zodat je geen informatie mist. Alle namen, mailadressen en telefoonnummers van de trainers vind je op de website.


Voorlopig zijn de trainingen buiten de club en met 1,5 meter afstand.

 

De wandelgroep wordt nog niet opgestart, omdat het erg lastig is om voldoende afstand te bewaren tijdens de wandeling. Het 'samen' is samen wandelen is lastig vorm te geven. De trainer houdt contact met de wandelaars over wanneer en hoe de wandeltraining weer wordt opgestart.


Adviezen en richtlijnen

 

Voor iedereen geldt: gebruik je gezonde verstand en houd je aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM: was je handen voorafgaand aan de training (thuis dus). Kom niet trainen als je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging/koorts. Houd afstand en raak je gezicht zo weinig mogelijk aan. Volg tijdens de training de adviezen en instructie van je trainer. We hopen dat we op deze manier met z’n allen weer lekker en ook veilig kunnen gaan sporten. Uiteraard geldt: als je het (nog) niet aandurft om te gaan trainen, laat dat dan weten aan je trainer, daar is uiteraard alle begrip voor.

 

De maatregel over het vermijden van de club geldt in elk geval tot 1 juni, en mogelijk nog wat langer. De komende weken wordt bekeken of en zo ja in welke vorm de wegatleten weer gebruik kunnen gaan maken van de baan. Via je trainer word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Via deze link kun je de geldende adviezen en richtlijnen nog eens rustig nalezen.

 

Marathonestafette

 

Tot slot, wijzen we jou op het initiatief van de marathonestafette in de nieuwe clubkleding. Maak een team aan of schrijf je individueel in zodat je kunt worden ingedeeld. Met elkaar leg je dan de marathonafstand af tussen zaterdag 6 juni en zondag 21 juni, uiteraard volledig binnen de geldende coronarichtlijnen. Op deze manier kunnen we in een tijd zonder evenementen toch iets leuks met de hele atletiektak van Voorschoten '97 doen en op originele wijze de nieuwe clubkleding presenteren. Meer info vind je hier.

 


Doe mee met de marathonestafette in het nieuwe clubshirt.

 

Wij wensen iedereen weer veel verantwoord sportplezier!

¬© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.