Hoofdmenu

 

Vier marathonhelden in Leiden

Peter Ruesink, Anton de Groot, Frank den Herder en Walter Boon hebben zondag deelgenomen aan de hele marathon van Leiden. Geholpen door goede weersomstandigheden en veel publiek haalden zij allemaal de finish op de Vismarkt.

 

Peter deed dit binnen de vier uur, met een mooie tijd van 3.56,59. Daarna volgden onder luid applaus ook Anton (4.17,51), Frank (4.31,19) en Walter (4.38,35). Knappe prestaties van deze vier lopers die zich de afgelopen maanden in de verschillende groepen van Voorschoten '97 hebben voorbereid.

 

De Leiden Marathon is zeker niet de gemakkelijkste loop over de koningsafstand. De route is een afwisseling van stad, dorp en polder. Dit betekent dat de lopers flink moeten buffelen over kilometerslange fietspaden in een groene omgeving. Het maakt de ontvangst in dorpen als Zoeterwoude, Kouderkerk, Hoogmade en Oud-Ade echter nog mooier, net als de finish in Leiden waar de mensen rijendik langs de kant staan.

 


Walter liep voor de tweede keer de Leiden Marathon.

 

Andere afstanden

 

Ook op de andere afstanden was de club goed vertegenwoordigd. Zaterdagavond trapten de lopers van de 5 kilometer af tijdens de nightrun. Een lastige opgave, mede door het onwennige aanvangstijdstip van half 11. De unieke sfeer van lichtjes en de gezelligheid langs het parcours maakte echter veel goed.

 

Jolijn Swager, die onlangs de overstap maakte naar Leiden Atletiek, liep vanwege de vroege inschrijving nog één keer onder de vlag van Voorschoten¬†'97. Met een tijd van 18,37 eindigde zij knap op de tweede plaats. Ook de prestaties van Arjan Vos (23,55) en Ellen Vroon (27,23) vielen op. Zij eindigden respectievelijk als tweede en derde in hun leeftijdscategorie.

 


Michael liep de halve marathon in 1.38,04.

 

Een dag later was Dennis Rog op de halve marathon de snelste Voorschotense finisher. Hij liep de route door Leiden, Zoeterwoude en Leiderdorp met 1.29,49 nog net binnen de grens van anderhalf uur. Daarna volgde Marcel Boskamp in een mooi PR van 1.32,56. Ingeborg de Boorder – Bartelds was de snelste dame met een tijd van 1.47,41.

 

De Leiden Marathon werd traditiegetrouw afgesloten met een stadsloop over 10 kilometer. Charlotte van Veen was de snelste van Voorschoten '97 op deze afstand. Na maandenlang blessureleed maakte de loopster uit Wassenaar eindelijk haar rentree. Dit deed ze in 44,10 minuten. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden!

 

Bekijk hier de uitslagen.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.