Zon 1 mrt: 20 van Alphen

 

Zon 1 mrt: 1 vd 4 loop bij AV Sparta, Den Haag

 

Zon 8 mrt: City Pier City loop

 

Zat 14 mrt: Strandcross Katwijk

 

Zon 15 mrt: De VoorschotenLoop, Voorschoten

 

 

Hoofdmenu

 

Knappe prestaties op meerdere fronten

Voorschoten '97 Atletiek heeft zich in een druk weekeinde van zijn beste kant laten zien. Atleten waren actief bij onder andere de Singelloop, de Braassemloop en op de baan in Lisse. Ook volbrachten acht leden de marathon van Rotterdam.

 

Bert Boter was met een tijd van 3.24,13 de eerste Voorschotense finisher op de Coolsingel. Daarna volgden Dennis Rog, Ton Goossen, Ingeborg de Boorder-Bartelds, Joost van Kempen, Brenda Smit, Richard van der Peet en Tekin Kutlubay. De meesten kwamen zeer tevreden over de finish, al had een aantal liever een paar minuten sneller geweest. Het warme weer hielp echter niet mee om voortdurend een hoog tempo aan te houden.

 


Bert Boter, Joost van Kempen, Ton Goossen en Dennis Rog volbrachten namens de woensdagavondgroep de marathon van Rotterdam.

 

Tegelijkertijd met de helden in Rotterdam liep Wilco Schepen de marathon in Milaan. Hij bleef met 3.57,22 knap onder de vier uur. Een week eerder had Peter Ruesink de marathon van Amstelveen gelopen in een tijd van 3.43,23.

 

Twee keer aan de bak

 

De wegatleten die geen marathon hadden gepland, konden dit weekend twee keer aan de bak. Een grote afvaardiging stond op vrijdag aan de start van de Leidse Singeloop om vervolgens twee dagen later één van de afstanden van de Braassemloop in Roelofarendsveen te volbrengen.

 


Een afvaardiging van de wedstrijdgroep voorafgaand aan de Singelloop.

 

Hoewel bij de Singelloop vooral de gezelligheid en sfeer voorop staan, proberen de wedstrijdlopers zich hier toch van hun beste kant te laten zien. Zeker omdat bij de Singelloop 'eeuwige roem' voor de winnaars op het spel staat. Jolijn Swager kwam in haar eigen Leiden helaas net tekort voor de winst en eindigde net als vorig jaar knap als tweede.

 

Ondanks deze flinke inspanning bleek ze zondag alweer in staat om ook in Roelofarendsveen te scoren. Op de 5 kilometer eindigde ze als tweede achter viervoudig wereldkampioen 55+ Silke Schmidt. Vorige maand in Voorschoten waren de rollen nog omgedraaid. Martine Hendriksen eindigde op de halve marathon met een tijd van 1.36,01 met een vierde plaats bij de dames net naast het podium. Wel greep ze de winst in de leeftijdscategorie van 45 tot en met 54 jaar. In het verenigingsklassement van het Zorg & Zekerheidcircuit eindigde Voorschoten '97 als tweede, vlak achter de Leiden Road Runners. Voorschoten '97 nam met deze prestatie de koppositie over van Leiden Atletiek.

 


Jolijn Swager eindigde zondag als tweede op de 5 kilometer bij de Braassemloop in Roelofarendsveen.

 

Baanatleten

 

De jeugd van de vereniging was dit weekend actief op de baan. De pupillen deden net als vorige week onderlinge wedstrijden en oefenden in totaal zes verschillende onderdelen. Ze hebben nu nog meer zin in de vier ZHM-wedstrijden die de komende maanden op het programma staan. Zaterdag is de eerste van dit seizoen bij Leiden Atletiek.

 

De junioren hadden afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd bij De Spartaan in Lisse. Voorschoten '97 had een grote afvaardiging gestuurd en dat leidde tot mooie resultaten. Vooral de jongens junioren C behaalden met 4753 een mooi puntenaantal. Het leverde de achtste plaats op. Rosa den Outer won knap de 1.000 meter bij de meisjes junioren D in een tijd van 3.37,87. Een dag later kwam ze ook bij de Braassemloop in actie en behaalde op de vijf kilometer de derde plaats in haar leeftijdscategorie.

 

Opnieuw een druk weekend

 

Ook komend weekend staat er veel op het programma voor de vereniging. Naast de pupillen op zaterdag komen ook de senioren baanatleten in actie. Zij hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd bij AV’40 in Delft.

 


Zaterdag staat in Katwijk het derde clubcircuit op het programma.


De wegatleten reizen af naar Katwijk voor het derde clubcircuit van dit seizoen. Hen wacht zaterdag een parcours van vijf kilometer over het strand en de boulevard van Katwijk. Gratis inschrijven kan vanaf 9.45 uur bij Strandpaviljoen Willy Zuid. De start is om 10.30 uur. Iedereen (leden en niet-leden) is welkom.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.