Zon 1 mrt: 20 van Alphen

 

Zon 1 mrt: 1 vd 4 loop bij AV Sparta, Den Haag

 

Zon 8 mrt: City Pier City loop

 

Zat 14 mrt: Strandcross Katwijk

 

Zon 15 mrt: De VoorschotenLoop, Voorschoten

 

 

Hoofdmenu

 

Gezellige drukte bij tweede clubcircuit

Zaterdag 23 maart verzamelden zich bij Strandpaviljoen Sport een groep lopers van Voorschoten¬†'97 voor alweer het tweede clubcircuit van jaar. Slechts een week na de Voorschotenloop was het gezellig druk en waren er toch alweer vrijwilligers bereid gevonden om dit loopje mede mogelijk te maken in het mooie natuurgebied Ganzenhoek. 

 

Het concept is eenvoudig: 7 loopjes van 5km op verschillende plekken door het jaar heen. Toegankelijk voor iedereen; leden van Voorschoten¬†'97 maar ook andere geïnteresseerden. Deelname is gratis, en prijzen worden aan het eind van het circuit uitgereikt voor de top 3 in de verschillende leeftijdscategorieën, waarvoor de beste vijf deelnames meetellen. Voor deze editie had trainer en organisator Ed Zijl een uitdagend parcours uitgemeten met weinig vlakke meters.

 

Bij de heren is het iedere keer weer spannend wie er met de winst vandoor zal gaan. Traditioneel is er een strijd tussen de mannen die in voorbereiding zijn voor de Rotterdam Marathon en de specialisten op de korte afstand. Kersverse Kampioen van Voorschoten op de 10 Engelse Mijl liet zien dat hij deze snelheid ook kan vertalen naar een korte afstand, maar moest desondanks de sterke Dennis Rog voor zich laten in de heuveltjes van Ganzenhoek. Als de heren deze snelheid over twee weken kunnen laten zien bij de Rotterdam Marathon kan dat mooie tijden opleveren. Freek van Zoest wist zijn belagers af te houden en beslag te leggen op de resterende podiumplaats nadat hij vorige week ook al een mooie tijd neerzette bij de 5km van de Voorschotenloop.

 

De winst bij de dames is beter te voorspellen, Kampioene van Voorschoten op de 5km Jolijn Swager is niet of nauwelijks te kloppen en ging dan ook eenvoudig met de winst aan de haal. Op gepaste afstand volgden Marieke Ferguson-Versleijen en Maria van der Velden, die ruim vier kilometer zij aan zij liepen. De laatste 800 meter wist Marieke te versnellen en zo de tweede plek te claimen.

 

Gemoedelijk werden alle lopers aangemoedigd bij de finish, om zich daarna te goed te doen aan koffie met appeltaart bij Strandpaviljoen Sport. Om de sfeer nog extra te verhogen werd er een taart verloot onder de deelnemers.

 

Interesse om een keer mee te lopen? Voor een goede tijd, de sportieve uitdaging of gezelligheid van het samen lopen? Op 13 april en 15 juni vinden de volgende twee clubcircuits plaats.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.