10 tot 31 mei: Virtuele Leiden marathon ( 5 en 10 km)

 

6 tot 21 jun: marathonestafette Voorschoten '97

 

Zon 7 jun: Time Trial groep Ed

 

Hoofdmenu

 

Grote opkomst bij start clubcircuit

Het clubcircuit van 2019 kende zaterdag een zeer succesvolle aftrap. Maar liefst zeventig lopers legden het fraaie parcours af door het Panbos in Katwijk, meer dan twee keer zoveel als vorig jaar!

 

Een mooi succes voor Ed die flink zijn best had gedaan met de organisatie. Hij werd daarbij geholpen door het stralende lenteweer dat ongetwijfeld extra lopers over de streep heeft getrokken. Bovendien had de club flink promotie gemaakt via social media. Zo was er een familie uit Leiderdorp met vier lopers die via het clubcircuit kennismaakte met Voorschoten '97. Ook had trainer Ids een groep deelnemers aan de starterscursus meegenomen.

 


Maar liefst zeventig deelnemers stonden aan de start van het eerste clubcircuit van 2019.

 

Het parcours was door het droge weer van de afgelopen dagen goed begaanbaar. Toch was het geen makkie voor de deelnemers. De ronde van 2,5 kilometer (die twee keer moest worden afgelegd) was bijna nergens vlak en kende zelfs enkele flinke beklimmingen. Een mooie uitdaging voor iedereen die de route zo snel mogelijk wilde afleggen. Lopers die liever wat meer om zich heen kijken en genieten van de omgeving kwamen hier echter ook aan hun trekken.

 

Winst

 

Bij de mannen ging de winst naar Dennis. Bert en Mathieu konden in de eerste ronde nog aardig in de buurt blijven. Bij het ingaan van ronde twee sloot Bert zelfs nog even aan, maar hij moest zijn trainingsmaatje al snel weer laten gaan. Beiden toonden aan in topvorm toe te werken naar de marathon van Rotterdam. Mathieu moest genoegen nemen met het brons.

 


Het podium bij de mannen met van links naar rechts Bert, Dennis en Mathieu.

 

Jolijn ging er zoals verwacht met de winst bij de vrouwen vandoor. Ze nam al snel een grote voorsprong en finishte vlak achter de eerste mannen. Charlotte, de laatste weken geplaagd door blessureleed, maakte een succesvolle rentree en eindigde als tweede. Tanja van de Hague Road Runners werd derde.

 

Na afloop verzamelden de meeste deelnemers zich bij het Theehuis waar traditioneel veel koffie en appeltaart over de toonbank ging. Een aantal pakte op het terras zelfs nog wat extra zonnestralen mee. Een aangename verrassing zo vroeg in het jaar.

 


Trainer Ed samen met de snelste drie dames Charlotte, Jolijn en Tanja.

 

Tweede clubcircuit

 

Het volgende clubciruit staat gepland op zaterdag 23 maart. De lopers leggen dan vanaf de Wassenaarse Slag een nieuwe route af door de duinen. De start is om 10.30 uur en deelname is (zoals altijd) gratis. Iedereen is welkom!

 

Bekijk de officiële uitslag en de foto's.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.