Zat 19 okt: Haagse Tien (1 van de 4 loop)

 

Zon 20 okt: Amsterdam Marathon

 

Hoofdmenu

 

Jolijn wint Kassenloop

Jolijn heeft zaterdag de 5 kilometer van de Kassenloop in Bleiswijk gewonnen, ook wel bekend als de Leo Ammerlaan-loop. Met een tijd van 19.24 legde ze tevens beslag op het parcoursrecord.


Het was alweer de tweede overwinning van Jolijn dit jaar. Op zondag 20 januari won ze ook de Rokkeveense Dekkerloop in Zoetermeer (5 kilometer). Tussendoor eindigde ze als tweede tijdens de Zorg & Zekerheid-wedstrijd in Uithoorn.

 


Jolijn won in Bleiswijk en pakte ook nog eens het parcoursrecord op de 5 kilometer.

 

Top 10

 

Naast Jolijn waren ook trainer Ed en Mathieu in Bleiswijk aanwezig. Ed finishte binnen de 32 minuten en Mathieu eindigde nog net binnen de top 10 bij de mannen.

 

Voor de lopers was het in deze barre wintertijd heerlijk om weer eens in de warmte met hemdje en korte broek te kunnen lopen. Toch waren de omstandigheden binnen niet ideaal. Er moesten drie rondjes van 1,6 kilometer gelopen worden waarbij de temperatuur flink schommelde. In de algemene hal was het ongeveer 15 graden, terwijl het onder de warmtelampen misschien wel 25 graden was, inclusief een bijzonder droge lucht. De vele bochten hielpen ook niet echt mee om een snelle tijd neer te zetten. Een bijzondere ervaring was het wel!

 


Jolijn, Ed en Mathieu vertegenwoordigden Voorschoten '97 tijdens de bijzondere Kassenloop.

 

Volgende week reist de wedstrijdgroep van Ed af naar de Aarcross in Alphen aan den Rijn. Een week later (zaterdag 16 februari) wacht het eerste clubcircuit in het Panbos. Klik hier voor meer informatie.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.