Zon 8 dec: Bruggenloop Rotterdam

 

Zon 15 dec: 32e LJ Sport - Ter Specke Loop, Lisse

 

Zon 22 dec: Rendierenloop in Voorschoten

 

 

Hoofdmenu

 

Fun Kidsrun volop verrassingen

De jeugd tot en met twaalf jaar verricht op zondag 23 december de aftrap van de eerste editie van de Voorschotense Rendierenloop. De kinderen maken vanaf 14.30 uur een zeer bijzondere ronde van ruim 1 kilometer in kerstsfeer langs de verschillende sportverenigingen op en rondom Sportpark Adegeest. Hier staat ze een aantal leuke verrassingen te wachten.

 

Voorschoten¬†'97 Atletiek is voor de fun kidsrun de samenwerking aangegaan met de voetbaltak van de omnivereniging, HSV Adegeest (honk- en softbal), HVV’70 (handbal), MHC Forescate (hockey) en Tennispark Adegeest. De hekken die de verenigingen scheiden, gaan open en wanneer de kinderen de hele route hebben doorlopen, hebben ze meerdere leuke sportieve activiteiten gedaan.

 

Prijs

 

Snelheid is niet belangrijk. De kinderen hebben alle tijd om de route te volbrengen. Er is dan ook geen prijs voor de deelnemer die als eerste terug is op de atletiekbaan van Voorschoten '97. Wel stelt de Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar een kado beschikbaar voor de meest origineel verklede deelnemer.

 


De kinderen kunnen onderweg meerdere verrassingen verwachten.

 

Ook mascotte Rendolph, de broer van het rendier van de kerstman, loopt met de kinderen mee. Na afloop is er voor alle deelnemers bovendien een warme beker chocolademelk.

 

Unieke route

 

Om 15.00 uur (wandelaars) en 15.30 uur (hardlopers) gaan ook de andere deelnemers van start vanaf de atletiekbaan. Zij maken een unieke route van ongeveer 9 kilometer door Voorschoten in kerstsfeer en gaan daarbij onder andere over de golfbaan het Wedde, dwars door het Cultureel Centrum, de bibliotheek, de HEMA, Sporthal De Vliethorst, de brandweerkazerne en het bondsgebouw van de Laurentiuskerk.

 

Ook maken de deelnemers een bijzonder rondje op het normaal afgesloten terrein van Klooster Oud Bijdorp en is er een sfeervolle passage door het centrum. Op de route zijn diverse leuke acties waaronder bij Snackbar ’t Trefpunt op de Prins Bernhardlaan en Café Barrelz op de Molenlaan.

 

Kerstpakket en een verrassing

 

De meest origineel uitgedoste deelnemer van de wandeling en funrun krijgt een kerstpakket van de HEMA. De winkel op de Schoolstraat heeft bovendien voor elke deelnemer een leuke verrassing bij de start, geheel passend bij het thema van de loop. Alle finishers van de wandeling en funrun krijgen daarnaast een heerlijk glaasje glühwein van Slijterij Adegeest en een hand van de kerstman en kerstvrouw.

 

De inschrijving voor dit unieke kerstevenement is hier gestart. De kidsrun kost 5 euro. Wandelaars en deelnemers aan de funrun betalen 10 euro. De opbrengst gaat naar de realisatie van de nieuwe atletiekbaan van Voorschoten '97.

© 2019-2020 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.