Zat 20 apr: Kogelslingeren bij AV `47, te Boskoop

 

Maa 22 apr: PaasHaaswijkLoop Oegstgeest

 

Zon 28 apr: Omloop van Noordwijkerhout (Noordwijkerhout)

 

 

 

Hoofdmenu

 

'Voorschoten '97 verdient een nieuwe baan'

De wereld ligt aan haar voeten. Roos van Elk (18) gaat, nu de eindexamens achter de rug zijn, vol voor haar modellencarrière. En dan heeft ze haar atletiektalent nog achter de hand. Als voormalig Nederlands juniorenkampioen op de 800 meter ligt mogelijk een gouden toekomst in het verschiet. Ondanks haar drukke bestaan maakt ze graag tijd vrij om zich in te spannen voor de nieuwe atletiekbaan van Voorschoten '97. "Want die moet er gewoon komen."

Bij aankomst op de atletiekbaan van Voorschoten '97 kijkt Roos met weemoed om zich heen. Hier heeft ze als pupil en junior regelmatig meegedaan aan wedstrijden. "Leuk om hier weer te zijn. De wedstrijden vroeger waren altijd leuk en gezellig."

 


Ambassadrice Roos van Elk loopt ter promotie hard achter het Fornax sportbrood aan.

 

Leiden Atletiek

 

Hoewel ze woont in Voorschoten, komt ze tegenwoordig zelden op het complex aan de Weddeloop. Waar andere Voorschotense talentvolle leden snel uitwaaien naar grotere clubs met betere faciliteiten, sloot zij zich als pupil al aan bij Leiden Atletiek. "Mijn ouders zijn actief bij die club. Later zijn ook mijn zus, broertje en ik lid geworden. We zijn ermee opgegroeid. We woonden eerst nog in het Leidse Stevenshof, maar zijn een jaar of zeven geleden naar Voorschoten verhuisd. We zijn allemaal bij Leiden Atletiek gebleven."

Een keuze waar ze geen spijt van heeft gekregen. Roos behaalde in het land meerdere successen, met als hoogtepunt de Nederlandse titel bij de junioren op de 800 meter in 2016. "Ik ging met de minste tijd de finale in. Ik had dan ook geen verwachtingen. Het pakte echter allemaal heel goed uit. Het was een hele spannende race. Mijn directe concurrentie viel over de streep, het scheelde helemaal niets. Uiteindelijk was het verschil slechts een honderdste van een seconde in mijn voordeel."

Model

Het afgelopen seizoen deed ze minder vaak mee aan wedstrijden. Naast het drukke eindexamenjaar, leefde ze haar droom als model. "Ik ben benaderd door een modellenbureau naar aanleiding van foto’s op Instagram. Gelukkig kende ik iemand die ook bij dat bureau zit en die vertelde mij dat het betrouwbaar was. Vervolgens ben ik voorzichtig zonder ervaring als model begonnen. Binnen de kortste keren had ik vele opdrachten en shows. Ik heb het afgelopen jaar meer van de wereld gezien dan daarvoor in mijn hele leven."

 


Roos van Elk is talentvol atlete en model.

Nu haar eindexamens achter de rug zijn, wil Roos de kans grijpen om te kijken hoe ver ze als model kan komen. "Het is een onzeker bestaan. Vaak krijg je pas kort van tevoren te horen wat je moet doen en waar je heen moet. Ik vind het heel gaaf om uit te zoeken hoe ver ik hiermee kan komen."

 

Loopschoenen

Haar leven als atlete staat ook niet stil. "Ik heb het afgelopen jaar weliswaar aan minder wedstrijden meegedaan, maar heb uiteraard wel doorgetraind. Als ik op reis ben, neem ik mijn loopschoenen altijd mee in mijn koffer."

Dat ze zelf traint op een mooie kunststofbaan, maar dat de club in haar eigen Voorschoten nog steeds een gravelbaan heeft, gaat Roos aan het hart. "Deze club verdient een nieuwe atletiekbaan. Ik zou hier mijn sport niet optimaal kunnen beoefenen. Wanneer je in de startblokken zit, krijg je van die korrels in je knieholtes en op volle snelheid vlieg je met de haakse bochten de baan uit. Ik weet zeker dat de club zich verder kan ontwikkelen wanneer er een nieuwe baan komt. Dat is niet alleen positief voor de huidige atleten, maar het levert ongetwijfeld ook nieuwe leden op."

Ze heeft het Fornax sportbrood van Bakkerij Verhoog, waarvan per brood 75 cent naar de realisatie van de nieuwe atletiekbaan gaat, inmiddels geproefd. "Het is erg lekker en luchtig. Het geeft bovendien veel energie. Dat helpt mij in mijn drukke bestaan, zowel als atlete als model."

 


"Fornax sportbrood is erg lekker en luchtig. Het geeft bovendien veel energie."

We gaan voor de baan

De huidige atletiekbaan van Voorschoten '97 is verouderd en niet meer veilig. Daarom is de club ‘We gaan voor de baan’ gestart om met het opgehaalde geld een nieuwe baan te realiseren. Bakkerij Verhoog steunt met de verkoop van het brood de actie.

 

Naast Roos van Elk zijn ook TV-presentatrice en oud-atlete Olga Commandeur en succesvol atleet van Voorschoten '97 Teun Wilde ambassadeurs van de actie. Iedereen kan de actie steunen door Fornax sportbrood te kopen, te doneren of voor 100 euro een meter baan te kopen. Kijk voor meer informatie op www.wegaanvoordebaan.nl.

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.