Zon 26 mei: 2e comp. wedstrijd Senioren 3e divisie Haag Atletiek Den Haag

 

Zon 26 mei: The Royal Ten in Den Haag

 

Hoofdmenu

 

Jaarlijkse pupillenwedstrijd

Afgelopen zaterdag vonden bij Voorschoten '97 Atletiek de jaarlijkse pupillenwedstrijden plaats.

Ieder jaar treffen de pupillen van AV Rijnsoever uit Katwijk, De Spartaan uit Lisse, Leiden Atletiek en Voorschoten '97 elkaar voor de eerste wedstrijd van het buitenseizoen. De Spartaan kon er dit jaar niet bij zijn, dus deden veertig jonge atleten mee.

 

Voor het eerst werd de wedstijd gehouden volgens de opzet Athletics Champs, een relatief nieuwe vorm van atletiek, waarbij de nadruk meer ligt op plezier, intensief sporten en veelzijdigheid.

Daardoor voelen alle deelnemers zich een persoonlijke winnaar en dat was helemaal terecht!

 

Het was prachtig weer afgelopen zaterdag en tussen 10 en 12 uur werkten de atleten 5 onderdelen af. Voor ieder onderdeel stond 20 minuten, behalve voor het laatste onderdeel.

Bij de eerste vier onderdelen mochten de atleten onbeperkt gooien, springen of sprinten.

Er waren onderdelen die in de reguliere atletiek niet voorkomen maar wel voorbereidend zijn op het echte werk: vortexwerpen, hurkhoog en polsstokverspringen. Het zijn ook speelse onderdelen die door de jongste jeugd enorm worden gewaardeerd.

 

 

Het laatste onderdeel was Meters maken. In vier of zes minuten proberen de atleten zo veel mogelijk meters af te leggen op de atletiekbaan van Voorschoten '97. Iedereen doet zijn allerbest. Voor sommige is het best pittig aan het eind van zo’n intensieve ochtend op de eerste warme dag van het jaar.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat iedereen enorm had genoten van de ochtend en dat de nieuwe opzet een succes was.

 

Volgend jaar weer.

Peter Berger

© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.