Zon 26 mei: 2e comp. wedstrijd Senioren 3e divisie Haag Atletiek Den Haag

 

Zon 26 mei: The Royal Ten in Den Haag

 

Hoofdmenu

 

ongeval met vooralsnog goede afloop

Het kan altijd en overal gebeuren maar je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurd. Een ongeval. Maar als het gebeurt is adequaat handelen de doeltreffendste methode.

Afgelopen woensdag ging bij de hardlooptraining een van de lopers tegen de grond vanwege een hartritmestoornis. Trainers Ids en Marjolein waren ter plekke voor reanimatie. Ook de politie en ambulance waren snel ter plaatse. Het slachtoffer is inmiddels weer bij kennis, hoe hij herstelt zal de tijd leren. Om het herstel te bespoedigen is namens de vereniging al een bos bloemen bezorgd.

Het is goed dat trainers snel reageerden - hulde, wellicht hebben ook lopers hulp verleend. Het belang van reanimatie is hiermee weer duidelijk geworden. Aanwezigheid van een AED, mensen die weten hoe er mee om te gaan en zelf in staat zijn iemand te reanimeren. Daarmee worden de gevolgen van hartaanval in welke mate dan ook verkleind.
Mocht iemand twijfelen of zo'n cursus zinvol is. Ja dus.

 

Het is vanzelfsprekend dat de trainers regelmatig nieuwe inzichten verwerven over het hardlopen en alles daaromheen. Maar ook wat als er iets gebeurt? Ook daar moeten trainers op voorbereid zijn. Dat komt nooit zo prominent ter sprake maar het is goed ons dat te realiseren.
© 2018-2019 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.