21 okt: Het 5e clubcircuit ( thuis ) 

    Hoofdmenu

 

Geweldig parcours

 

Vandaag stond het eerste Clubcircuit van het jaar 2017 op het programma.

Trainer Ed Zijl had in het Panbos een prachtig crosscircuit uitgezet. Het parcours bestond uit 2 rondjes van in totaal ruim 5 kilometer waarbij heuvels en trappetjes zeker niet werden ontzien. 

Aan de start is het druk met lopers en door de goede temperatuur zelfs een aantal in korte broek en T-shirt. Nadat Wim heeft afgeteld gaan de lopers van start.Al snel nemen Jimmy van Bemmel en Dennis Rog de leiding. Freek van Zoest volgt daarna snel. Alle 3 de mannen zijn geoefend lopers als het gaat om heuvels en zandweggetjes. Alsof het hen geen moeite kost snellen zij vaart over de ongelijke ondergrond. Na twee rondes is het Jimmy die als eerste over de finish komt. Dennis en Freek volgen daarna.

 

Ook de vrouwen zijn vandaag goed vertegenwoordigd. Helaas moest Caecile Schalker het eerste clubcircuit voorbij laten gaan door een gescheurde pees in haar hand. Jolijn Swager, een groot talent dat nog niet zo lang bij de club loopt, is vandaag de eerste dame die over de finish komt. Daarna volgen Djoeke van de Road Runners in Den Haag en Esther van Edstafette in Leiden.

Hierna volgen nog vele knappe lopers, want alleen dit parcours al tot een end brengen is een hele prestatie op zich!

Na de loop genieten we van een heerlijk stuk appeltaart met koffie of thee.  Ed Zijl kan trots terug kijken op een geweldig eerste clubcircuit van dit nieuwe hardloopseizoen!

Marieke Ferguson 

© 2017-2018 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.